6284dbc5b422e7360a0da4a2
Fricky släpper debutalbumet “Fricktion” – gästas av Cleo, 1.Cuz och Gonza-Ra


 

 

Idag är det äntligen dags för Fricky att släppa sitt debutalbum. Det är många som har väntat sedan den egensinniga rapparen och sångaren slog igenom med EP:n “Aqua Aura” 2018, men efter flera framflyttningar får vi nu “Fricktion” i sin helhet. Albumet består av singlarna “Kär Pt. 2”, “Tanka tänka” och nyligen släppta “Moonshine” tillsammans med sju nya spår. Vi får också höra ett efterlängtat samarbete med fästmön Cleo, samt 1.Cuz och Gonza-Ra.

 

I samband med “Moonshine” förra veckan sa Fricky i ett pressmeddelande:

 

– De senaste 3 åren har varit de mest omtumlande och intressanta i mitt liv. Det känns som att jag redan pratat om det här, men faktum är att jag aldrig kunnat sammanfatta det tidigare. Under en lång tid gick jag emot flödet och trotsade friktionen med hela min kraft. Tillslut blev jag så dränerad att jag va redo att lägga ner. Det tog mig flera år att acceptera platsen jag befann mig på, och att våga åka med i friktionen istället för att jobba emot den.

 

– Det jag berättar hoppas jag ska lämna den som kliver in i det med ett snett leende på läpparna och några tårar. Det kan jag såklart inte styra över. Men det är så jag kommer lämna den här tiden.

 

Vill man läsa mer om åren som lett fram till skivan, de olika perioderna med olika producenter och Frickys personliga klimatkamp så berättar han om det och mycket mer i omslagsintervjun för Nöjesguidens förra nummer.

 

Lyssna på “Fricktion” nedan!

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fricky (@frimanyo)

 

 

 

 

Foto: Erik Pousette

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL