Den populära gruppen Tjuvjakt består som bekant av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. Nu teamar man upp med Erik Lundin på låten “En sekund”, som görs i samarbete med Spotifys Studio It’s Hits.

I ett pressmeddelande beskrivs det att både Tjuvjakt och Erik Lundin fick ett beat skickat till sig som de ville göra något med. Tjuvjakt skrev verser och refrängen och hoppades att Erik skulle höra den, gilla den och vilja göra något tillsammans.

– Vi är stora fans av Erik, så vi tänkte vi gör klart låten med hoppet om att Erik skulle höra den. Några dagar senare hörde Erik av sig och var taggad, säger Tjuvjakt.

– Jag har också velat jobba med Tjuvjakt under en längre tid, men våra vägar har inte korsats av någon anledning. När jag hörde låten tänkte jag, “finns det plats på den här eller?”, säger Erik Lundin om samarbetet.

Samarbetet presenterades för Spotify och de blev inbjudna att färdigställa låten i Spotifys studio på huvudkontoret i Stockholm. Under två dagar spelades låten in med titeln ”En sekund” som släpps som en del av Spotifys Studio It’s Hits.

Tjuvjakt fortsätter:

– Det låter kanske klyschigt, men låten handlar om att rycka tag i sitt liv, eller rycka tag i någonting, vare sig det är ens liv eller ens förhållande eller what ever.

Lyssna nedan!

Foto: Annika Berglund