I somras släppte Dreamville-rapparen/sångaren Bas den nya singeln och musikvideon “Passport Bros” med gästande J. Cole. Nu släpper han nya albumprojektet “We Only Talk About Real Sh*t When We’re F*cked Up” – som även innehåller ytterligare två gästinhopp av J. Cole på låtarna “Home Alone” och “Paper Cuts”. Bland övriga gästartister noterar vi A$AP Ferg, Adekunle Gold, FKJ och AJ Tracey.

När Kingsize Magazine intervjuade Bas sommaren 2019 berättade han öppenhjärtigt hur musiken blev en stor del av hans liv:

– Musik var egentligen något jag bara råkade hamna i. Året var 2010, jag gjorde inget med mitt liv och jag hade hoppat av skolan bara några år innan det. Jag levde helt enkelt inte upp till någon form av potential. Men en dag när jag hängde med en vän bad han mig hoppa på en låt och lägga en vers. Dessförinnan hade jag aldrig sökt efter sätt att uttrycka mig på. Men att kunna få ut sina tankar och uttrycka sina känslor genom musiken var beroendeframkallande och det var så allt började.

På frågan vad som inspirerar honom att skriva och skapa blev svaret:

– Livet, människor, saker jag går igenom i livet. Det kan handla om konflikter, smärta, ångest, eller glädje och framgång. Allt vi alla går igenom på ett eller annat sätt och musiken hjälper mig att ta mig igenom det. Det finns saker jag aldrig har sagt högt förut. Men när undermedvetandet lyfter upp saker till ytan så blir man tvingad att konfrontera det.

Det nya albumet “We Only Talk About Real Sh*t When We’re F*cked Up” släpps 15 december 2023. Lyssna nedan!

65ba07add7a32f7b0a037f23