I somras bjöd DJ Large på två instrumentala EP-projekt via Epidemic Sound, följt av två singlar under hösten. Nu bjuder han på ytterligare ett antal beats i EP-format med titeln “The Main Event”. Lyssna nedan!

I en intervju med Kingsize Magazine från #6 2021 berättade DJ Large om samarbetet för instrumentala projekt:

– Jag fick en förfrågan av Epidemic Sound om att påbörja ett samarbete i mitten av 2017 och tyckte att det hela verkade som ett intressant upplägg. Hade under en period känt mig rätt less på att skicka ut beats till rappare, som det sen aldrig blev nåt av. Så erbjudandet att få släppa instrumental musik, och dessutom få betalt för det, kändes väldigt inspirerande.

Vad tycker DJ Large om att Matt Large streamar mer (?) än honom? Och har Matt Large inneburit någon förändring i ditt skapande?

– Haha det har nog inte Dj Large nåt emot. Jo, men skulle jag nog ändå säga att det har. Tänker helt annorlunda om jag sätter mig och skapar en Matt Large-produktion. Dj Large gör mer rapvänliga beats.

Nu på fredag släpper även rapparen STOR låten “Du ska inte tro” med produktion av DJ Large, det exklusiva bonusspåret till vinylupplagan av senaste albumet “Över broarna.”

65ba07add7a32f7b0a037f23