5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Denz-Medan-Vi-Lever-S
Denz släpper debutalbumet “Medan vi lever”


Läs utdrag från kommande intervju.

 

 

Rapparen Denz från Rissne debuterade redan 2014 men har än så länge inte släppt något projekt i eget namn. Både EP och album har varit på tal under flera år, men av olika anledningar har saker dragit ut på tiden. Men nu är det äntligen dags, då han idag släpper debutalbumet “Medan vi lever”. Albumet kompletteras av en kortfilm i regi av Denz själv och Stellan Runge.

 

Skivan är producerad av bl.a. Jeff Roman, Mack Beats och D-Note och innehåller fyra nya spår utöver singlarna “Medicinen”, “Kasta tillbaka”, “TARANTINO” och “Alla vet”. I en kommande intervju med Denz säger han bland annat:

 

– Jag går mycket på känsla när jag rappar, men det var också viktigt för mig att komma med något annorlunda. För det jag har släppt tidigare har inte varit så personligt. Jag har haft vissa låtar som berättar historier, men på det här albumet kommer du höra mer, väldigt personliga grejer. Dom som vet, vet när allt det här hände och kan känna igen sig i texterna så det känns viktigt. Jag har hållit på med det här så länge men aldrig riktigt visat mig på det sättet.

 

Han reflekterar också kring tiden då han släppte sin andra singel “Måste”.

 

– Det var en gamechanger! Det startade en ny våg av sound, även om folk inte snackade om samma grej. Alla topprappare under den tiden började göra trap. Men jag minns att det ändå inte fick den där uppmärksamheten av mainstreammedia som det borde ha fått. Men den riktiga kulturen vet.

 

 

Efter år av väntan får vi äntligen något av Denz som spänner över mer än fyra minuter. En större bit av honom själv som artist. Visst finns singlarna där med de sedvanliga traplåtarna, men här får vi för första gången bekanta oss med personen bakom. Utöver mäktiga “Sicko Mode”-introt “Mike Tyson” är låten “Tider” inte bara en gripande historia, utan också ett bevis på att Denz kan ge oss substans samtidigt som han bibehåller sin image. Det här kan verkligen bli Denz år.

 

 

/Malkolm Landréus

 

En längre recension av “Medan vi lever” kommer inom kort.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL