CyHi The Prynce kräver respekt – lyssna på “Credit “I” Deserve”


 

 

Mixtejpet “Black Hystori Project” kom till när CyHi The Prynces brorson ville göra ett “black history”-projekt om rapparen, men brorsonens lärare sa nej – CyHi var varken tillräckligt omtalad eller viktig för att göra ett projekt om. CyHi svarade med att göra sitt egna projekt, som slog sig in på några topplistor förra året.

 

Trots det det positiva gensvaret på tejpet tycker Kanye-kollegan och G.O.O.D. Music-signade CyHi att han inte får den respekt och uppskattning han förtjänar. Med singeln “Credit “I” Deserve” visar CyHi upp många av sina starka sidor: skarpa ordleksrim, ett aggressivt och emfatiskt flow samt tunga punchlines som “Nobody’s as sick as him, and I’m speaking in third person”. Över ett marscherande beat och en auto-tuneliknande sampling spottar CyHi inspirerade rader i 5 minuter som lär ge honom mer uppskattning.

 

Och den lilla BHP2-loggan på singelomslaget? Jo, med tanke på att Black history month drar igång i februari i USA kan vi förmodligen vänta oss ett släpp av uppföljaren nästa månad. Lyssna nedan på “Credit “I” Deserve”.

 

 

 

// Niklas Thander

 

 

cyhitheprynce-creditideserve-LPublicerat:
RedaktionenNULL