Crome är tillbaka – lyssna in freestylelåten “Swedens Best Kept Secret”


Inom kort släpps även battlet mot Math Hoffa från The O-Zone Battles.

 

 

Efter mer än två års tystnad så är Crome äntligen tillbaka med nytt material. En fem minuters lång freestyle på tre olika tagna instrumentaler producerade av Stress.

 

 

På “Underklassmusik” med Kartellen öppnar Crome med en detaljerad berättelse om hur det var att växa upp i ett krigsdrabbat land där alla mord skylldes på kriget och polisen gjorde aldrig någonting åt saken. Sen switchar innehållet till kaxiga och råa punchlines med ett klassikt avslut:

 

“There`s two type of rappers I`m something that you ain`t/Lyricly it`s Big Pun battling 2 Chainz!/”

 

Instrumental nr 2 är “Ställ Dig Upp” också med Kartellen, här väljer Crome att vara brutalt ärlig om hur det känns att vara en Bosnier som bott i Sverige i 20 år men ändå bli orättvist behandlad p.g.a. dagens politik. Rader som “I remember my perents telling me that Swedish are cowards/I remember me correcting if it wasn’t for these cowards then we wouldn’t be here” är extremt vågade men avslutas på ett korrekt sätt där Crome förklarar att rasism finns hos alla men med tiden försvann den attityden och eftersom Crome’s systers barn lärde sig svenska språket innan de lärde sig bosniska så är de mer svenskar än bosnier idag.

 

Låten avslutas över “Kvalitet & Kvantitet” beatet med Abidaz och här spyr Crome punchline efter punchline tills musiken fadar ut.

 

 

Crome vs Math Hoffa kommer släppas snart via The O-Zone Battles och mer musik är på väg.

 

 

Lyssna på Crome “Swedens Best Kept Secret”:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL