Conakry aktuell med singeln och musikvideon “Schaber”


 

 

Musikern och poeten Conakry, är den senaste snackisen från hemstaden Lund. Efter solodebuten ”Kära Framtid” (2015) har det varit en minst sagt händelserik resa till den andra EP som är på ingång vid namn ”Återfall, åter faller vi”. Efter en finalplats i “Ortens bästa poet” 2016, lovord från idolen Timbuktu, gästande av prisbelönade Parham, och skriverier från musik-Sverige ser kommande tid spännande ut.

 

I början av året släppte han barndomshistorien “Pojkrum” och nu följer han upp med singeln “Schaber” från den kommande EP:n. “Schaber” är producerad av RuzBeats och videon är gjord av Christofer Nilsson på Mohave Media. En låt som handlar om kampen för pengar och att samtidigt följa sina drömmar. Conakry skriver:

 

“Jag valde att kämpa för min musik. Vilket jag inte ångrar men det har också fört med sig många stunder av total panik inför framtiden. När utgifterna är mer än intäkterna skaver det att hålla sig på rätt spår. För rätt spår känns som fel spår när dem på fel spår står i guld upp till öronen. Ändå står man kvar på sin guldlösa sida i väntan på en ärlig chans.
Denna låten skrevs, spelades in och skickas nu ut utan en krona på kontot. Säg pengar.”

 

 

Conakry fortsätter att imponera med både ärlighet och känsla i en supersnygg musikvideo. Blod, svett och tårar-rap behövs det alltid mer av. Starkt släpp av Lunda-sonen.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL