Produktion av Broke N Tipsy och släpps via Femtastic/Random Bastards.

Cleo har under några veckors tid givit oss korta teasers via sociala medier för det hyperintressanta samarbetet med sångerskan Alina Devecerski. I dag släpps låten via Spotify och andra digitala plattformar – men redan på torsdagseftermiddagen premiärspelades låten i sin helhet exklusivt på Kingsizemagazine.se under några några timmar (13.00 – 17.00). Med producentduon Broke ́N Tipsy skapar man en låt perfekt för att bounca i bilen hela sommaren. Bakgrunden till låten beskriver Cleo så här:

– Varför kör du en gammal tjackpundarbil för, då äre klart du blir stoppad? brukade snuten säga när jag rullade runt i min 240 i Stockholm, och blev stoppad minst en gång i månaden. Vafan är problemet tänkte jag. Sedan jag bytte bil har jag inte blivit stoppad en enda gång.

Inspirationen till soundet kommer såväl från amerikanska södern, som från norrländska bruksorter där hon har sina rötter och sitt label Random Bastards. Soundet beskrivs som ”regnbågstrap” med influenser av ”unicorn hiphop” – och lyssnar man noga så kan man höra en samplad gammal Volvo 240 i refrängen. Men det finns även ett underliggande budskap Cleo vill förmedla med singeln “240”. Bilen i sig framkallar fördomar och negativa föreställningar om klass, bakgrund och status. Cleo vill berätta om en annan verklighet än det kreddiga Södermalm – nämligen den om små hålor, träskor, snus, raggare, fakebling och folköl. Men det är också en uppmaning att inte vara rädd för det man inte känner till, utan istället bjuda in och visa respekt för det som kan kännas främmande.

–Det är enkelt, det handlar om en Volvo 240 och fattar du inte viben behöver du inte lyssna, säger Cleo.

“240” är första singeln från Cleos kommande EP som släpps hösten 2015. Singeln släpps imorgon fredag 12:e juni på digitala plattformar såsom Spotify och iTunes, via Random Bastards label och Femtastic Management.

Facebook: https://www.facebook.com/CLEOMUSICPAGE
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1SwDFc5jX708XR3XtzLrRs

Instagram: https://instagram.com/cleomissaoui

CLEO – Sommarturné 2015
Fredag 12 juni: Kulturreservatet + Motståndsfestivalen, Riddarhyttan
Lördag 13 juni: B In The Park, Karlstad
Lördag 13 juni: Uddevalla Solid Sound, Uddevalla
Torsdag 9 juli: Luleå Hamnfestival, Luleå
Lördag 18 juli: Trästocksfestivalen, Skellefteå
Fredag 31 juli: Urkult, Näsåker
Onsdag 19 aug: Trädgården, Stockholm
Torsdag 20 aug: Moriska Paviljongen, Malmö

cleo-2015-S

Foto: Saga “Niceguzz” Berlin

65546e0a53c940223e0b0eb4