Cikada gästas av RAHIMIC, Ture Butler & Norea på ny dubbelsingel


 

 

Artisten Cikada tar utgångspunkt från hemtrakterna i Skåne när han släpper sin första singel för 2020. Malte Leander (Cikada) har rötterna i Malmö men bor numera i Montreal, Kanada där han studerar elektroakustik och komposition. På nya dubbelsingeln “GW / C’est la vie” tar han hjälp av RAHIMIC, Ture Butler och Norea, som samtliga medverkande har rötter eller anknytning till Skåne. ”GW” är ett samarbete tillsammans med RAHIMIC, där Slackin’ Beats står för produktionen, och ”C’est la vie” är gjord tillsammans med Ture Butler och Norea, där Slowface ligger bakom beatet.

 

Båda låtarna är ett resultat av ett musikskrivarläger, arrangerat av musikkollektivet So&Such sommaren 2019. Tolv musiker, producenter och skapare åkte tillsammans ut till ön Senoren i Blekinge skärgård för ett par dagar av intensivt musikskapande och samarbeten.


”Senoren i Blekinge är ett av mina barndoms paradis, och absoluta favoritställen på jorden. En plats för morgondopp, lata eftermiddagar och nattliga bastubad. Att få anordna ett musikläger ihop med så många kreativa och duktiga musiker och producenter var en dröm – och resulterade i två av de bästa låtarna jag varit med och skapat”.

 

 

Detta är Cikadas första släpp för 2020, men är i full gång med att färdigställa ett projekt på engelska.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL