Cherrie hyllar kvinnor på nya albumet “Naag Nool”


 

 

Det är många som väntat länge på uppföljaren till Cherries andra album “Araweelo” (2018), även om vi året efter fick “OG (The Mixtape)”. I oktober annonserades att den efterlängtade skivan skulle släppas i januari, men precis som allt annat sköts det därefter upp. Nyligen stod det dock klart att skivan var klar och skulle släppas den 4 juni.

 

Den dagen är nu här och på sångerskans tredje fullängdare hyllar hon kvinnorna i sitt liv. “Naag Nool” betyder på somaliska “en kvinna som lever” och  i en ny intervju säger hon:

 

– Jag började titta runt omkring mig och insåg att dom starkaste människorna jag känner är kvinnor. Som har tagit kontroll över sitt öde. Det är det jag vill inspireras av, det är dom jag främst vill sjunga för, för det är dom som behöver trygghet.

 

Hon berättar även om en betungande period under pandemin, men som också kom lägligt efter ett år av intensivt giggande utomlands. Och hur arbetet med producenten Pontus Persson utvecklades till något mer.
– Det blev mycket vila men jag mådde skitdåligt och isolerade mig själv. Men runt maj började jag jobba med Pontus Persson som är exekutiv producent för albumet. Det blev min räddning. Alltid när det är svåra tider så kan man landa i musiken. Plus att jag fick göra musik med någon jag blev kär i, för vi blev tillsammans sen.

 

I sommar är Cherrie också aktuell med medverkan i årets “Så mycket bättre”, ett beslut som enligt henne var självklart.
– På ett sätt var det ganska självklart, för jag såg “Så mycket bättre” när jag var yngre och hade gjort mitt första album och jag minns att jag tänkte ”det där hade jag velat göra när jag är typ 30”. För mig känns det som en bra nivå där jag har gjort tillräckligt mycket och har tillräckligt mycket framför mig så att jag också kan utnyttja allt som kommer med det här. Det är först nu när jag tackat ja som jag inser vilken mäktig grej det är att få göra. Jag har aldrig fått såhär många grattis-hälsningar, haha.

 

Och vad gäller den senaste tidens rykten om att hon ska lägga micken på hyllan är hon tydlig.
– Vet du vad det sjuka är? Jag körde en live och sa att ”jag tror att det här kommer bli mitt sista album på svenska”… ”på ett tag”, tror jag till och med att jag sa, haha. Någon klippte ut den första biten och så spreds det via sociala medier. Jag sa inte att jag ska lägga av! Haha. Jag var bara på en plats där jag kände att jag vet inte om jag vill göra en till skiva på svenska på ett tag. Men det var också innan pandemin började och man reste mycket. Jag har träffat så många fans som lärt sig mina texter via Google, så det är som att jag har fått en mening genom dom. Så nästa grej jag gör vill jag verkligen ska vara på engelska.

 

Lyssna på “Naag Nool”, som gästas av Pontus Persson och Jamkid, nedan.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av CHERRIE (@chvrrie)

 

 

 

 

Foto: Paul Edwards

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL