Cherrie-Araweelo-S
Cherrie avslöjar låtlista, gäster och producenter på kommande albumet “Araweelo”


 

 

För ett tag sedan stod det klart att Cherries album “Araweelo” flyttades upp på grund av ramadan. Det nya releasedatumet är satt till den 15:e juni, alltså nu på fredag. Med den nysläppta singeln “Det slår mig ibland” i ryggen avslöjade hon under helgen låtlista, gäster och producenter på albumet. Där finner vi utöver enda gästerna Ozzy och Guleed produktioner av bl.a. Filip Hunter, Amr Badr (exekutiv producent), Cherrie själv och John Alexis. Värt att notera är även att albumet har två bonusspår på engelska (svep nedan).

 

Cherrie passade också på att dela med sig av ett videoklipp med öppningslåten “Kärt barn”, som gästas av Ozzy och Guleed, samt en förklaring om hur låten kom till. Se nedan!

 

 

1. Kärt Barn ft. Ozzy & Guleed ________________________ Min pappa hade precis gått bort och jag höll på att gå in i väggen när Guleed ringde mig en dag förra året och sa “lämna kaoset i Stockholm, kom ner till Malmö så gör vi musik”. Det var så ” Kärt Barn” kom till. Den här låten är så speciell för mig för att det påminner mig om en tid mina vänner höll mig uppe när hela min värld hade rasat samman. Alla vi 3 på låten har förlorat en förälder så det som blev till blev en hyllning till dom. Ozzy & Guleeds röst är det första man hör på mitt album och det på grund av att de båda är en förlängning utav det jag alltid har representerat. De är båda mina bröder i tro & rötter. Tänk att jag och ozzy fyller år samma dag, är båda geminis och att vi båda kommer från samma stad i Somalia.. så allt de vackra han säger i sina verser är något som handlar om mig lika mycket som det handlar om honom. Den här skivan är en hyllning till mina somaliska rötter, därför är mina bröder de enda medverkande också. Jag är tacksam för att de alltid haft min rygg och att vi har fått finnas under samma tid och skapat konst som är för vårt folk.

Ett inlägg delat av CHERRIE (@chvrrie)

 

 

I sommar åker Cherrie, som även är aktuell på omslaget till Kingsize Magazine #2 2018, ut på en sommarturné. Se datum och städer nedan samt läs mer om “BORN. LIFE. DEATH. TOUR.” HÄR, som går av stapeln i höst.

 

 

2018-06-12 Furuvik, Gävle, SE
2018-06-13 Schools Out, Söderhamn, SE
2018-06-15 Arena Vänersborg (Schools Out), Vänersborg, SE
2018-07-03 Kadettangen, Oslo, NO
2018-08-03 Båtveckan, Öregrund, SE
2018-08-11 Augustifesten, Norrköping, SE
2018-08-14 Smash Festival, Sjöhistoriska Muséet, Stockholm, SE
2018-08-18 Melafestivalen, Oslo, NO

Fler spelningar tillkommer.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL