6284dbc5b422e7360a0da4a2
Champion J.R solodebuterar med albumet “Callaloo LP”


 

 

Johan Rensfeldt, mest känd som frontfiguren i Movits!, debuterade i våras med första solosingeln som Champion J.R. Soloutflykten beskrivs som ett dancehall-och reggaeprojekt och idag 14:e juli släpps debutalbumet ”Callaloo LP”. Movits! släppte sitt senaste album ”Dom försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön” förra året och har sedan dess har Norbottenstrion gjort en omfattande världsturné. Innan det blir dags för nytt material från gruppen fick Johan Rensfelt chansen att förverkliga en tanke som funnits sedan länge, en önskan som blev starkare efter hans första resa till Jamaica 2006. I ett pressmeddelande säger Johan:

 

“Målet var att göra den sorts musik jag själv lyssnar på men som jag i många fall saknar i Sverige, trots att reggaescenen har tagit stora kliv framåt och blivit större. Det är ”Tuff Gong”-influenser och gamla samplingar men samtidigt modernt. Dock är det inte fråga om att hoppa på den sista vagnen i Drake-tåget, det här är way before that. Plus att det bor en liten Jamaican i mig, har nog alltid gjort det.”

 

 

Champion-J.R beskriver vidare inspelningen av skivan:

“Processen har varit väldigt spontan där jag har fått lita mycket på känsla. Sen har jag märkt att jag fått upp ett jävla bra tempo också vilket känns fett i dessa EP-tider. Jag odlar någonstans en tanke om att man inte får kalla sig artist förrän man släppt tio fullängdare, så med denna platta börjar jag i alla fall närma mig. Som vanligt blir det många peppiga låtar som kommer funka för klubben till sommaren och hösten, Pull Up!”

 

 

Lyssna på albumet via Spotify!

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL