5e78b0917f33f434794a1c02
broderjohn-vem-ar-du-s
Broder John avslöjar tracklist och släpper första singeln från sin kommande solodebut


“Vem är du” är producerad av Academics och gästas av Olle Grafström.

 

 

Johan ”Broder John” Bäckström är sprungen ur den norrländska hiphopscenen och utgjorde tidigare ena halvan av rap-duon Broder John & Friman. Tillsammans släppte de EP:n ”Mästerbotten” och albumet ”Mauro” för att sedan ta en paus och jobba på egna soloprojekt. Broder John har sedan 2009 gjort musik och spelat med det norrländska kollektivet Random Bastards, turnerat i Norge med Femtastic och varit en stor del av Cleos liveshow de senaste två åren. Han är också en av grundarna till labeln Hoopdiggas som släpper musik och lanserar egna klädkollektioner. Som soloartist medverkade han senast på remixen till Cleos “Lika bra”, som toppade Spotify Viral 50 Sweden i tre dygn.

 

 

Redan om två veckor, den 11:e november, väntar releasen av debutalbumet “Cool” som i ett pressmeddelande beskrivs som “en samtida och ärlig reflektion av en värld som så ofta döljs av hårda fasader och knutna nävar. Med kvalitativa produktioner av bland andra Academics, Broke N Tipsy och Simon Lundgren och med ett unikt, skickligt språk tar Broder John upp teman och frågor som känns både modiga och annorlunda för hiphop-genren.”

 

 

Första singeln “Vem är du” för tankarna till Kendrick Lamars “Poetic Justice” inte bara genom sitt sound men också i sättet Broder John strukturerar sitt knivskarpa flow. Uppbackad av två av Sveriges mest originella musikhjärnor skapas en värmande ljudbild som förstärks av Olle Grafströms betryggande sång. En av årets finaste raplåtar.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

Låtlista på albumet ”Cool”:
Prod: Simon Lundgren, Academics, Broke ‘N Tipsy, Hands, Puzzled

 

01 Ingenting
02 Snacket
03 GFM
04 zoom zoom
05 Truppen feat. Ayla Shatz & Cleo
06 håll upp
07 Trubbel (vi har det)
08 Cool feat. Nanna B
09 Definition
11 Vem är du feat. Olle Grafström

 

 

Ikväll premiärspelar även Broder John tillsammans med Cleo på Satin i Örebro. För fler kommande spelningar se nedan:

 

Kommande spelningar:

 

28 oktober – Örebro, Satin
4 november – Göteborg, Sticky Fingers
11 november – Norrköping, Arbis
12 november – Helsingborg, The Tivoli
25 november – Lund, Mejeriet
Fler datum tillkommer.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL