62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
BROCKHAMPTON släpper två album under 2021: “These will be our last”


Gästas av namn som A$AP Rocky, A$AP Ferg och Charlie Wilson.

 

 

UPDATE 1/4 2021:

 

Bara timmar efter att releasedatumet för BROCKHAMPTONs kommande album “ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE.” annonserats tog den kreativa visionären och frontmannen i gruppen, Kevin Abstract, till Twitter för att öka hypen kring deras kommande musik. Och för att göra vissa besvikna.

 

I en rad inlägg avslöjar han att gruppen kommer att släppa två album under 2021, som också blir deras sista.

 

 

Det är dock värt att notera att i samband med att man avslöjade releasedatumet för albumet “Saturation III” 2017, så paketerade man det också som sitt sista. Året efter signade man istället till RCA och släppte sitt fjärde album “Iridescence”. Gruppens femte album “GINGER” kom våren 2019, som nu väntas följas upp av “ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE.” den 9 april. Det är ännu oklart när deras andra album under 2021, som alltså påstås bli deras sista, kommer att släppas.

 

Kevin Abstract passade också på att teasa en ny singel som släpps natten till fredag, efter att ha retweetat låtlistan och omslaget samt en länk till kommande livestreamad spelning “from the future”. Bland detta framgår att namn som A$AP Rocky, A$AP Ferg, Charlie Wilson och JPEGMAFIA gästar “ROADRUNNER”.

 

Se nedan samt lyssna och se senaste singeln “BUZZCUT” med Danny Brown från tidigare nyhet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 30/3 2021

 

I samband med att BROCKHAMPTON släppte sitt albumprojektet “GINGER” våren 2019, besökte gruppen festivalen Lollapalooza Stockholm för dess första upplaga. Gruppen stod för ett av festivalens bästa uppträdanden och i recensionen av spelningen stod att läsa:

 

“Det är ett samspelt och genomtänkt framträdande, där deras engagemang smittar av sig på publiken som reflekterar samma positiva energi tillbaka mot scenen. Det är tusentals armar i luften – men gruppen saknar ännu de monumentala hitlåtarna för massan för att skapa moshpits och festivalröj.”

 

 

Under pandemin har gruppen spenderat mycket tid i studion, vilket nu resulterar i det nya albumprojektet “ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE.” Nyligen släpptes singeln och musikvideon till “BUZZCUT” med gästande Danny Brown (se nedan).

 

 

Albumet “ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE.” släpps 9 april 2021.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL