Bojou släpper debut-EP:n “Romantikern”


“…ett skolexempel på hur man kommer rätt in i en karriär…”

 

 

Med en gedigen historia inom genren bl.a. som en del av gruppen The Order, är det nu dags för Jonatan “Bojou” Berko att solodebutera med EP:n “Romantikern”. På EP:n gästas han av kollegorna Parham och Skander. Själv säger han:

 

“På EP:n har jag ventilerat saker jag gått igenom dom senaste åren, historier jag kände behövde bevaras. Texterna är personliga och ärliga. Och allt är, på gott och ont, romantiserat.”

 

Bojou är född i Dallas, Texas, men uppvuxen i Göteborg där rappen sedan tonåren legat nära tillhands. Under två år har hans låtar tagit form parallellt med studierna på Chalmers i Göteborg. Musiken är skriven av Bojou och producerad av bla. Filip Hunter och Nibla.

 

 

Att släppa introt till sin debut-EP som första singel säger en hel del om Bojou som artist. På “Romantikern” får vi lära känna en rappare som tydligt bidat sin tid under många år och som nu får skörda frukterna av sina erfarenheter som hjälpt forma självreflekterande och insiktsfulla texter. Likt kollegan och vännen Parham lyfts berättandet av träffsäkert melodiös men bestämd rap som delvis för tankarna till Bone Thugs-N-Harmony, även om nya favoriten “Vad du vill” har mer element av Drakes “The Motion”. En genomgående stark debut av Bojou och ett skolexempel på hur man kommer rätt in i en karriär, både visuellt och musikaliskt.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL