Blu, M.E.D., Madlib och DOOM – på samma spår! Lyssna på “Knock Knock” här


 

Blu, M.E.D. och Madlib håller för tillfället på med uppföljaren till “The Burgundy EP” från 2013, som kommer att gå under titeln “Bad Neighbor”. Nu är det första spåret från projektet här – totalfunkiga “Knock Knock” – som gästas av den gamla Madlib-kollegan DOOM. I en färsk intervju med Rolling Stone berättar M.E.D. om bakgrunden till DOOMs vers:

– DOOMs koncept är ett sms. Han textar mig när jag inte är hemma, så han drar till mitt hus ändå och lånar all möjlig slags skit, “villain-style”. Jag bara: “vad fan är det här?”. Så det är en hel vers om hur han går hem till mig, dricker min öl och rotar igenom min DVD-samling. Det är så kul och genialt.

 

Trots att DOOM, M.E.D. och Blu i tur och ordning bjuder på otroligt eleganta verser är det Madlibs produktion som är stjärnan i sammanhanget. Det här är relaxerad, funkifierad 90-talshiphop i sitt esse, kryddat med Madlibs egenheter.

 

“Knock Knock” är ett av 15 spår på “Bad Neighbor”, som också gästas av Mayer Hawthorne, Aloe Blacc, DâM-FunK, Oh No och Phonte med flera. Albumet släpps 30 oktober. Lyssna nedan på “Knock Knock”. Kolla också in den animerade videon som porträtterar DOOMs vers.

 

 

 

//Niklas ThanderPublicerat:
RedaktionenNULL