Blizzy gästas av Dree Low och K27 på nya EP:n “PHOENIX Pt.1”


 

 

Den Husbybaserade artisten och låtskrivaren Blizzy slog igenom 2016 med debut-EP:n “Väster om väster” och året därpå fick han stort genomslag med sin version av Ed Sheerans världshit ”Shape Of You”, tillsammans med Rigo från Crossfire. Därpå kom Blizzys andra EP, betitlad “Djungelblå”, med gäster som Denz, Yasin, Rigo, Dree Low och Jacco & Aki från Labyrint. Framgångarna fortsatte under 2018 då Blizzy medverkade på ”Hey Baby Remix” och släppte sitt debutalbum “Selfmade”, som manifesterar hans DIY-anda, med hits som “One In A Milli”, “Onda ögat” med Kapten Röd, samt “Ormar” med Dree Low. Enligt egen utsago har han hämtat inspiration från artister som Burna Boy, Wizkid, Drake, J Hus, Tory Lanez, Jackson 5, New Edition, Bobby Brown och Mary J. Blige.

 

 

Nu är Blizzy aktuell med nya EP:n “Phoenix Pt 1”. Skivan är den första delen av ett projekt med totalt tolv spår och gästas av Dree Low och K27. Projektet innehåller beats av Stress, Straynane, Shenzi, Matte Caliste, Savas, KJ och Kayen. Till Kingsize säger Blizzy:

 

– Jag släppte inte så mycket 2019. Jag tog bara en liten paus. Det är kul att få höra och kolla på vad andra gör, så man inte gör samma sak. Jag ser vad alla gör och jag tänker, mina grejer kan inte låta som den grejen eller mina grejer kan inte låta så. Utan det måste vara något helt eget typ. Så det är det jag har försökt göra med de här grejerna också. Det är ändå real i de grejerna jag säger och så men kanske inte lika hårt som allt annat.

 

 

Blizzy själv menar att den nya EP:n är det bästa han har gjort hittills.

 

– Skivan handlar om, alltså ”rise of the Phoenix”, att det var ett tag sen jag släppte ett så här stort projekt och så. Att jag är tillbaka från de döda typ. Alltså musikmässigt kan man väl beskriva det som wavy, dancehall, afrobeat-inslag och såna grejer. Mycket blandat. Jag har tagit inspiration från Burna Boy, lite från J Hus som jag gillar att lyssna på. Jag kan lyssna på trap, jag kan lyssna på Drake. Jag försöker bara ta allting och sen göra mitt eget av det. Jag vill att varje låt ska vara en helt egen wave för dina öron.

 

 

 

 

 

Foto: Alvin Lindblom

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL