Bekräftat: Cherrie släpper nytt album i januari


Gästas av Yasin på kommande singel.

 

 

Det har legat i luften ett tag – och nu är det bekräftat. Cherrie släpper i januari sitt tredje album, som ännu är obetitlat. Innan dess får vi dessutom en ny singel som gästas av (återigen) superhypade Yasin. 30:e oktober, det vill säga nu på fredag, släpps samarbetet “123”, som är en hyllning till sångerskans favorit-era inom R&B.

 

– Helt ärligt, ”123” är, för mig, en hyllning till äkta RnB från min favorit-era, tidigt 2000-tal. När jag hörde beatet och tillsammans med grabbarna skrev låten, så tog den mig tillbaka till att vara på Layer Cake eller Bedroom, klubbar som var öppna runt 2007 där man bara spelade RnB klassiker som Brandy eller Aaliyah. Det är en påminnelse om att även fast jag kan anpassa mig till många genrer så är det RnB:n som är min största kärlek och den här låten är en hyllning till just det, säger hon i ett pressmeddelande.

 

Och att hon gör en låt med just Yasin har många väntat på.

 

– Att Yasin är med på låten, gör den bara bättre. Han är min kusin och folk har väntat länge nog på att vi ska göra något ihop. Även fast han är yngre än mig så förstår han den eran och genren vilket gör att vår kemi blir så bra i ”123”, säger Cherrie om Yasins medverkan.

 

Till låten släpps även en musikvideo som Cherrie beskriver som sin “bästa hittills” och som innehåller en rad kända ansikten.

 

– Det är synd att det är en pandemi, att vi inte kan gå ut. Att jag inte kan festa med mina tjejkompisar till den här låten hela kvällen. Men jag är ändå glad att jag kan ge er en av de bästa videor som har gjorts i år med en sjuk låt som är originell och kompromisslös när det kommer till RnB, det är vad 123 betyder för mig.

 

Håll utkik efter Cherries andra singel på fredag! Den första, “Maria”, går att lyssna på nedan.

 

 

 

 

Foto: Paul Edwards

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL