Gruppen Bakers Of The Holy Bread från Umeå, bestod under 1990-talet av David Lenneman, Göran Lindhof och Tobias Addo. Trion är några av Sveriges tidiga hiphop-pionjärer och släppte tre år innan Petter debuterade sitt första och enda fullängdsalbum “The End Of A Cold Experience” med Sidelake-producenterna Webb & Collén. 1993 debuterade gruppen med 12″an “Roughnecks Comin” och följde 1994 upp med EP:n “Three Views Concerning Human Knowledge” för att 1995 släppa debutalbumet. Det släpptes bara på CD och 2014 kom en EP-version av albumet med sex utvalda spår som släpptes på vinyl av Chopped Herring Records.

Men, nu släpps debutskivan i sin helhet på vinyl – 27 år efter releasedatumet, enligt Vinylguiden. Det är labeln Return Of Boom Bap Records som kommer att släppa albumet på dubbel-LP i en lyxig färgad vinylutgåva. Dessutom får vi tidigare osläppta spåret “Underground Funk”.

I skrivande stund går det inte att beställa skivan, men beräknat leveransdatum är i mitten av december så det lär inte dröja länge. Vinylen kommer att kosta 320 kronor och gå att beställa via ROBBR:s hemsida.

Foto: Return of Boom Bap Records

65546e0a53c940223e0b0eb4