Asim från Grammofonen solodebuterar med singeln/videon “Sover”


 

 

Asim har sedan barnsben skrivit raptexter och tar nu steget ut som soloartist med debutsingeln “Sover”. Singeln handlar om att det finns alldeles för mycket att hinna med för att sova bort dagarna och är ett direkt resultat av den produktiva livsstil som Asim idag lever. Efter examen från Handelshögskolan i Stockholm har Asim återupptagit musikskapandet samtidigt som han driver det egna företaget Frontplay. Parallellt med det går han ett traineeprogram på ett multinationellt bolag, där han just nu jobbar med marknadsföring på det europeiska huvudkontoret i Holland.

 

Många känner redan till 26-årige Asim som en del av hiphopkollektivet Grammofonen med bas i Västerort i Stockholm. Just nu jobbar han på sin kommande EP, varifrån ett flertal låtar planeras att släppas under det närmaste halvåret. Angående nya singeln säger Asim till Kingsizemagazine.se:

 

” ‘Sover’ är nog den låt av alla mina spår hittills som står mig varmast om hjärtat, just eftersom den är väldigt personlig och fungerar lite som en självbiografi i musikform. Förhoppningsvis väcker den en del uppmärksamhet och får folk att höja ögonbrynen på grund av att det är något som inte hörts förut i rapsammanhang. Jag har än idag inte hört om någon ung svensk rappare som är så fokuserad på en karriär även utanför musiken som jag. Jag tror att min musik har potential att nå en annorlunda (i synnerhet äldre) målgrupp än vad svensk hiphop generellt gör i dagsläget – inte på grund av soundet, utan istället tack vare de ämnen som mina texter behandlar. Men jag tror absolut inte att det begränsas där, utan jag hoppas verkligen att jag kan inspirera yngre till en mer produktiv livsstil.

 

 
Videon är inspelad högst upp på Södertornet i Stockholm samt på hotellet Fontainebleau i Miami.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL