“...that will take you inside the creation of this captivating work of art.”

André 3000 släppte förra året sitt första album på 17 år och sitt första soloalbum någonsin. För att fira albumet “New Blue Sun” presenteras nu ett exklusivt event på IMAX-biografer. Där ska albumet spelas upp som en filmisk lyssningsupplevelse, med “New Blue Sun” mixat för att passa IMAX:s ljud- och bildsystem. Efter albumet spelats upp kommer både André 3000 och regissören Terence Nance hålla en livestreamad konversation där man får en unik inblick i processen bakom denna kreativa upplevelse.  

“New Blue Sun” är ett åtta låtar långt instrumentalt album med fokus på blåsinstrument. På albumet kan man höra André 3000 spela på en Maya-flöjt, digitala vindinstrument och diverse andra blåsinstrument i trä och bambu.  

Den biografiska lyssningsupplevelsen är producerad av Mishka Brown och Nanette Nelms, och exekutivt producerad av Terence Nance, Jenn Nkuru och Bradford Young.  

Upplevelsen görs tillgänglig via ett 20-tal IMAX-biografer i USA och förhoppningsvis kommer detta att gå att uppleva i efterhand.

Foto: Pressbild