Amin debuterar med EP:n “Låt oss bli ihågkomna” – producerad av Mack Beats


 

 

Det är många som har väntat på att Helsingborg-sonen Amin ska släppa egen musik efter uppmärksammade gästverser på låtar av Ison & Fille och Mack Beats. Efter singlarna “Ändån” och titelspåret “Låt oss bli ihågkomna” släpper idag Amin sitt första soloprojekt helt producerat av Mack Beats. EP:n består av fem personliga spår och i ett pressmeddelande skriver han:

 

“‘Låt Oss Bli Ihågkomna’ skapades under en period i mitt liv där jag hade startat en förändringsprocess i mig själv och behövde försonas med mitt förflutna. Projektet har krävt fullständig transparens i textförfattandet och berättandet för att uppnå mitt personliga mål: Att skildra och dela med mig av mina upplevelser och känslor kring familj, vänskap, kärlek, missbruk och identitetssökande från tidigt tonår fram till idag.”

 

Ikväll hålls releasefest på Hilma i Stockholm (mer info HÄR). Läs även ett personligt meddelande från Amin nedan:

 

EP ute nu på Spotify! Vet inte var ska börja… Den här är till mig själv. Till min familj. Till mina vänner. Den är till 60 miljoner människor på flykt från sina hem, och alla X antal miljoner som idag är bosatta runt om i världen. Det här är att möta sina rädslor och använda det som sin största kraft. Det här är att förstå sin egen historia och sätta det i ett större sammanhang. Det här är att skapa sin egen identitet och att börja älska sig själv. Ett stort tack till alla inblandade. @mackbeats för att ha varit fett tillmötesgående i min kreativa process. Soundet jag hörde i min fantasi var exakt det sound som vi fick till. Du fick verkligen mina berättelser att stå i fokus och skapade en stämning i låtarna som fick fram den känslan jag ville förmedla med dina produktioner. @filledanza och @pabloleivawenger för att ha pushat mig genom hela processen och agerat som bollplank samt mentorer när det har låst sig för mig. @ardalanesmaili som har varit mitt visuella bollplank, som har trott på mig sen dag 1 och som är formgivare för omslagsbilden. @tarotanisawa som har driftat och dragit i många trådar. @olivermartin_ för fotot. Till @atusar på Folkets Husby som lät oss fota i deras lokal @kyaal on the mix och @cosmosmastering för mastern! LÅT OSS BLI IHÅGKOMNA #FXVI #låtossbliihågkomna

Ett inlägg delat av Amin (@aminthemc)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL