6082b45925dc87017f719632
Alpis släpper debutalbumet “53”


Gästas av Lani Mo, SödraSidan, DC Grimsta & Conakry med flera.

 

 

Förra våren signade Alpis till Stadsbild och sedan dess har han med jämna mellanrum pumpat ut singlar som “Soluppgången”, “Inga mera tårar” och “Andra sidan bron”. Rågsved-rapparen släppte sin första EP redan 2012 men det är först idag, fem år senare, som debutalbumet “53” har färdigställts. Albumet är producerat av Matte Caliste, CJ, Pablo Munoz, Måns Billner, Admir Beats och Putte & Köket. Gäster inkluderar namn som Lani Mo, SödraSidan, DC Grimsta och Conakry.

 

Om albumet säger Alpis själv:

 

“Tanken på att släppa ett album har funnits med enda sedan första låtarna, det har varit ett mål.
Men jag har inte velat stressa fram något utan jag har velat att mitt album ska ha en röd tråd, ett övergripande tema.
Idén till albumet kom naturligt medan jag och mina vänner byggde vår studio i Rågsved.
Jag insåg att vi hade ju tillgång till en lokal i ett garage som egentligen är en gammal källare/verkstad som min pappa hade när han levde. Han körde lastbil och meckade mycket både med lastbilar, personbilar och motorcyklar. Vi började riva, sanera och bygga upp studion från grunden. Under hela byggprocessen så dök det upp så många minnen från källaren. Från när min pappa levde, från när jag var yngre. Där såddes fröt och idén till albumet. När vi sedan var klara med bygget så var idén till albumet ganska självklar för mig. Jag skulle göra ett album och utgå från tiden då pappa levde, när vi bodde i port 53 på Stövargatan i Rågsved. Allt som hände runt omkring mig från då till nu. Port 53 betyder väldigt mycket för mig. Jag har så mycket minnen därifrån. Det var också där min pappa gick bort hemma i hans säng. Det var också där jag köpte min första enkla lilla hemmastudio och spelade in min första seriösa solo låt. Väldigt mycket i mitt liv gjorde jag för första gången där, och många saker avslutades där. På gott och ont.

Alla dessa känslor och minnen från bygget av denna “studio” tog fram väldigt rena, råa och djupa texter direkt från hjärtat. Många stunder har det varit väldigt jobbigt att lyssna på vissa av låtarna. Men jag kan inte vara stoltare eller gladare över detta album. Det är verkligen jag.

Jag tillägnar detta album till min bortgångne pappa, min mamma, och till min gamla port 53.”

 

Läs vår redaktör Malkolm Landréus recension av skivan HÄR och lyssna nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL