Aleksej driver med branschen på nya singeln “Wesh Wesh” 

 

Efter att ha släppt singlar som ”KALASH”, ”LALA” och ”WOO” släpper nu Aleksej singeln ”WESH WESH” – en låt där han kritiserar etablissemanget och adresserar svartmålandet av hiphop i svensk media över en produktion från kollegorna Kevin Fitz och Manny Flaco.

 

”Wesh wesh” betyder ”Vad händer?” på arabiska och Aleksej använder uttrycket för att vända sig till bl.a. svensk media som ofta målar upp en stereotyp och negativ bild av förorten, trots att svensk hiphop är den största genren just nu. På låten rappar han bland annat:

 

“Fuck att sitta hos Malou, hon är värsta hycklaren
Kom till porten där jag bor, varje musht liknar Arga Snickaren”

 

I låten refererar Aleksej till händelser som Malous intervju med Greekazo och Arga snickaren, men adresserar också vita influencers som Bianca Ingrosso för hennes uppmärksammade uttalande på Instagram från förra årets P3 Guld gala, då hiphopgenren var dominant bland vinnarna och Bianca tillsammans med många andra svenska influencers påstod sig då ”inte känna till någon av pristagarna”. Många influencers ifrågasatte varför hiphop-artisterna tog hem så många priser när de namn som vann på galan var ”totalt okända” för dom.

 

Lyssna på “Wesh Wesh” nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL