Mandems virala satirlåt “Dax att åka hem” släpps på Spotify


 

 

Elton, George och Solomon är dom tre 18-åriga killarna från Rågsved, Solna och Södertälje som tillsammans utgör trion Mandems. Skaparna bakom den senaste virala succén ”Dax att åka hem”.

 

Efter att ett klipp på nätet spreds, där AFS uppmanade personer med rötter från länder som Turkiet, Eritrea, Marocko och Afghanistan att packa sina väskor och åka “hem”, kontrade killarna med ett klipp där Elton sjöng raden: ”Han har dåliga nyheter, men dom som får stanna i landet bara är dom som heter Peter”.

 

“Vi ville liksom uppmärksamma situationen och försöka få fler av våra kompisar att rösta”, säger trion.

 

Klippet spreds som en löpeld bland landets unga och flera hundratals snaps och videos har skickats där folk har sjungit med och bidragit med egna danser och tolkningar.

 

“Efter att ha besökt en studio för första gången 6 timmar tidigare, så laddade vi upp vår demo på youtube kl.00 på söndagsnatten! När vi vaknade dagen efter så hade vi missade samtal av två stycken skivbolag och låten hade redan fått 20.000 lyssningar! Det är helt galet”

 

Bakom produktionen ligger Moe Sakwanda (Timbuktu, Spotrunnaz) och Mats Karlsson (Houman Sebghati), där även Michel Dida assisterat i författandet. Låten spelades in och demon laddades upp på YouTube på söndagsnatten där den redan nu har samlat på sig över 100.000 lyssningar. Nu släpps låten på Spotify.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL