Ett Kickstarter-projekt med målet att släppa en t-shirt inspirerad av Jay Z:s rap om mode.

Jay Z har varit med i rap-gamet länge nog för att ha byggt upp en imponerande diskografi. Ett återkommande inslag i hans textskrivande har varit viljan att deklarera sin modemedvetenhet för sina lyssnarne. Nu har Katherine Bernard, modeskribent på magasinen Vogue och Dazed & Confused, med anledning av denna benägenhet dragit igång ett projekt på finansieringsplattformen Kickstarter.

Projektet har fått namnet ART AS WRENCH, som är ett anagram för Jay Z:s riktiga namn Shawn Carter. Bernards idé är helt enkelt att lista alla gånger rapparen har nämnt ett klädmärke i någon av sina låtar. Av listan att döma verkar Jays absoluta favoritdesigner vara Tom Ford, speciellt med tanke på att han även var anställd hos Gucci under åren 1994–2004.

I skrivande stund har Bernard lyckats samla in cirka två tredjedelar av de 3 200 dollar hon efterfrågat. Blir hennes idé verklighet kan man inom en snar framtid alltså köpa sig en t-shirt där alla Hovas namedrops av klädmärken står listade. Bernard har också avslöjat att hon gärna fortsätter med flera rappare om intresse för produkterna finns. I så fall uppges Kanye West vara näst på tur.

Klicka här för att se Bernards projekt, t-shirten och Jay Z:s otaliga modereferenser. På sidan kan man dessutom stödja projektet genom att lämna ett bidrag.

//David Melander