Vault by Vans går nu samman med Palm Angels grundare och kreativa chef, Francesco Ragazzi för att hylla skatekulturen. Den tredelade kapseln är en representation av en designstrategi som hyllar frihet och individualitet, allt grundat i skatens kultur. Vault by Vans x Palm Angels-samarbetet lanseras idag den 27 september exklusivt via Palm Angels följt av en global release hos utvalda Vault by Vans-återförsäljare den 1 oktober.

– Palm Angels började med en fotobok och Vans var redan där. Jag tog en bild på en kille som åkte skateboard på Venice Beach, klädd i den mest vintage Vans Sk8-Hi jag någonsin sett och sedan dess har jag alltid haft tanken på att Palm Angels ska samarbeta med Vans. Nu är det äntligen verklighet. Med den här kollektionen ville jag återskapa exakt samma bild: utvalda modeller med en vintagekänsla och ett modernt utseende, säger Francesco Ragazzi, grundare och kreativ chef för Palm Angels.

Kollektionen är kurerad från noggrant utvalda material som finns på Sk8-Hi VLT LX, Sk8-Mid VLT LX och Old Skool LX. Varje stil har omtolkats med Palm Angels-koderna: röd, grå, vit och svart, med Palm Angels-logotypen på sidan av skorna, vilket återskapar den ikoniska Vans Sidestripe. En gammaldags touch förekommer i kampanjens bilder, där använda och förbrukade sneakers skildrar en berättelse om dramatiska hopp och rörelser på skateboarden som fångar den dramatiska stilen och kulturen.

Se bilder nedan!

Foto: Vans Vault/Palm Angels

65546e0a53c940223e0b0eb4