För att uppmärksamma att det är ett år kvar till de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo släpper UNIQLO nu en kampanj med Jireel, Leslie Tay och Jelassi. Tillsammans frontar de kampanjen iklädda en limiterad grafisk t-shirt, framtagen av den välkända japanska collagekonstnären Kosuke Kawamura. Designen kombinerar den svenska flaggan med sloganen ”Tillsammans”. Tanken med t-shirten är att föra samman idrottare och supportrar under spelen, för att tillsammans nå ännu högre höjder.

T-shirten kommer finnas tillgängligt exklusivt i Sverige, i UNIQLOs butiker i Kungsträdgården och Westfield Mall of Scandinavia i Solna (när den öppnar 28:e augusti) samt i UNIQLOs svenska onlinebutik.

Nyheten kommer i samband med att UNIQLO presenterar UNIQLO TEAM SWEDEN, bestående av 13 svenska idrottare. Det är företagets första lag med ambassadörer och syftet med initiativet är att stärka partnerskapet mellan UNIQLO samt Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté. Detta genom samarbete i en rad projekt, där ett första steg är lanseringen av projektet ”DREAM PROJECT by UNIQLO”, där olympiska och paralympiska evenemang kommer att hållas i Sverige under hela året för att inspirera barn och ungdomar att hitta sin egen idrott och därigenom bidra till en aktiv och hälsosam livsstil.

”Vårt mål är tvåfaldigt. För det första att hjälpa minst 20 210 barn att hitta en ny sport under nästa år. För det andra att hjälpa Sverige att vinna medaljer i Tokyo. Med ett år till spelen stärker Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté partnerskapet med UNIQLO och tillsammans skapar vi nya synergier för framtiden. Inom ramen för DREAM PROJECT by UNIQLO kommer vi kunna hålla olympiska och paralympiska relaterade evenemang som uppmuntrar barn och ungdomar i hela Sverige att hitta en idrott de lätt kan ta in i sina liv. Aktiviteterna kommer att bedrivas tillsammans i vänskap, respekt och med strävan om att nå högsta nivå”, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

UNIQLO TEAM SWEDEN består av elva svenska toppidrottare och två olympiska legendarer: bordtennisspelaren Jörgen Persson och fotbollsspelaren Lotta Schelin.

Se bilder på Jelassi, Leslie Tay och Jireel nedan!

Foto: UNIQLO