Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. I en egen speciell tolkning av sporten har Cleo och stylisten Monika Kichau omvandlat kuskdressar till mode som följer med på kommande turné.

De senaste månaderna har Cleo och hennes stylist Monika Kichau gjort ett djupdyk i svensk travhistoria. De har tagit del av berättelser från kuskar, tränare och andra eldsjälar inom sporten och omvandlat dessa till mode. Kuskdressar har klippts i bitar, lappats ihop för att se nytt ljus i plagg utformade för Cleos uttryck på scen.  

Förutom travreferenser har Cleo och Monika hämtat inspiration från deras rötter i Västerbotten och fascinationen för den rådande cowboy-trenden. Kuskdressarnas blockfärger ledde duons tankar till inspiration från 90-talets sport- och hiphopmode samt det tidiga 00-talets modereferenser. 

Resultatet är en kapselkollektion bestående av en lång kappa som kan omvandlas till en kortare jacka och en maxikjol, ett par vida byxor och en matchande bikinitopp. Förutom en pälsdetalj är plaggen helt och hållet skapade utifrån återvunna kuskdressar från travstjärnor som; Jan-Olov Persson, Torbjörn Jansson, Claes Sjöström, Erik Adielsson, Håkan Arvidsson, Jorma Kontio, Stefan Melander, Lutfi Kolgjini, Stall Segerhuva, Jennifer Tillman och Stig H Johansson.

– Vi startade dialogen med ATG redan förra året och sen dess har idéen legat och grott. Det känns
kul och lustfyllt att väva ihop travet med fashion och hiphop, i vad det känns nu på ett naturligt
sätt. De gifter sig bra ihop, fint att få hälsa på i varandras världar, säger Cleo i ett pressmeddelande.

Se bilder nedan!

Foto: Adam Klingeteg