62b170dadc4101037e075fe2
Timberland lanserar SS22-kapselkollektionen “EarthKeepers by RÆBURN”


“En progressiv kollektion med nästa generation av eko-innovation.”

 

 

Nu lanserar Timberland vårens “Earthkeepers by RÆBURN”-kapselkollektion. För den som inte känner till “Earthkeepers”, så är det Timberlands mest innovativa kollektion för hållbar design genom användning av helt nya material. Detta arbetet ska främjar Timberlands mål att bli klimatneutrala innan 2030.

 

Christopher Raeburn är frekvent samarbetspartner med Timberland och har en designfilosofi som bygger på en utilitaristisk och ansvarsfull grundsyn. Vårens kollektion går i en naturnära färgpalett, för att om möjligt applicera ett klimattänk och undvika att färga och bleka tyger. I kollektionen finns nytänkande innovation med GreenStride-komfortsulor, ReBOTL-tyg tillverkat av återvunnen plast och Tencel x Rebifra-tyg tillverkat av ansvarsfullt framtagen trämassa och bomull.

 

– Jag är otroligt glad att få dela vår senaste innovation i Earthkeppers by RÆBURN kollektionen. Varje del av vårens kapselkollektion har designats med en grönare framtid i åtanke, där vi endast använt det som behövs samtidigt som vi fokuserat på att det som används, användas ansvarsfullt. Stilmässigt så har vi hämtat inspiration från Timberlands omfattande outdoor-arv för att skapa en fräsch och progressiv look, säger Raeburn i ett pressmeddelande.

 

 

Kollektionen släpps 18 maj 2022 och inkluderar bland annat GreenStride™ Edge EK+ Hikers, Water-Repellent Parka och Packable Camo-Print Anorak. I kollektionen finns även produkter såsom Adaptable Mixed Media Camo Pant; Mixed Media Camo Tee; Undyed Poplin Shirt och Undyed Zip-Off Pant.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL