Inför den intensiva skidsäsongen under våren lanserar The North Face lanserar en ny “Steep Tech”-skidkollektion som är en hyllning till den legendariska extremskidmåkaren Scot Schmidt.

Det har gått mer än 30 år sedan Scot Schmidt tänjde på gränserna för skidkläder och skapade “Steep Tech”-skidkläder. Redan 1983 blev The North Face den första sponsorn till Schmidt och utrustade honom med skidkläder som han pressade till det yttersta. Till en början anpassades produkterna personligen till Schmidt för att maximera hans prestation, som senare resulterade i en av de mest gränsöverskridande kollektionerna i vår tid.

Nu hyllar The North Face legendaren Schmidt med kollektionen “Steep Tech RMST”, en nytolkning av plaggen som har fokus på design och funktionalitet. Den nya kollektionen fokuserar på huvudplagget i kollektionen som är RMST Steep Tech GTX Work Jacket. Den asymmetriska dragkedjan är utformad för hållbarhet med helt vattentätt GORE-TEX-tyg och har en justerbar och avtagbar huva, limmade sömmar och en rad fickor och dragkedjor som påminner om de ursprungliga Scot Schmidt Steep Tech Designs.

Kollektionen lanseras 20 februari 2024 via thenorthface.co.uk

Foto: The North Face