5ebe5f2072aaf323604db793
Supreme Italia-S
Supreme vill väcka åtal mot Supreme Italia efter butiksöppning i Kina


 

 

Supreme Italia har under en tid utgett sig för att vara en del av det populära märket Supreme New York när de i själva verket sysslar med varumärkesförfalskning, något som hittills blivit förbisett tills de öppnade en fysisk butik i Kina. På den populära shoppinggatan “Huaihai Zhong Lu” invigdes butiken för drygt en vecka sedan och bara fyra dagar efter att dörrarna slagits upp vände sig Supreme New York till den kinesiska regeringen och bad om hjälp med att sätta stopp för fejkbutiken, uppger The Drum.

 

I det öppna brevet till den kinesiska regeringen söker de rättsligt stöd och anklagar Supreme Italia för att begå bedrägeri mot kinesiska konsumenter, vilseleda regering, polisväsendet, journalister och andra globala företag så som Samsung genom att öppna copycat-butiken. Samsung Kina har tidigare ingått ett samarbete med Supreme Italia, vilket snabbt dementerades av Supreme New York vilket ledde till att koreanska Samsung övertog partnerskapet under förra månaden.

 

Huruvida Supreme New York kommer lyckas med att stänga ner butiken eller inte är ännu osäkert. Supreme Italia äger nämligen rätten till att sälja Supreme i Kina trots det faktum att det handlar om kopior. Eftersom “varumärket” har varit snabba med att registrera företagsnamn, upphovsrätt och de visuella identiteterna av Supreme äger de också rätten då Supreme New York inte har etablerat sig i landet.

 

 

 

Supreme New York lanserade nyligen sin SS19-kollektion:

 

Visa det här inlägget på Instagram

New Spring/Summer 2019 collection coming soon.

Ett inlägg delat av Supreme (@supremenewyork)Publicerat:
RedaktionenNULL