Efter att ha lanserat samarbetet med skateboardåkaren Tyshawn Jones märke Hardies Hardware tidigare i juni, är Supreme tillbaka med en ny t-shirt-kollektion. Sommarkollektionen innehåller sju nya designer – däribland ett samarbete med Mobb Deep.

Tröjan är en vinkning till singeln “Drop a Gem On ‘Em” som New York-gruppen släppte 1996 som ett svar på 2Pacs “Hit ‘Em Up”. På framsidan av tröjan har Supreme använt den tribal-stiliserade draken som prydde vinylsingeln till “Drop a Gem On ‘Em” och på baksidan står låttiteln utskriven över ryggen.

Drakdesignen, som kallas för “the Alleyway Crew dragon” lånade Modd Deep ursprungligen från hardcorebandet Sick of It All, som precis som Mobb Deep är från Queens i New York. Men med tiden har symbolen blivit synonym med båda grupperna.

Utöver Mobb Deep-samarbetet släpper Supreme en design inspirerad av omslaget från det brittiska rockbandet Suedes debutalbum, en “motion logo”-design inspirerad av den rörliga titelsekvensen i Martin Scorseses “Goodfellas”, en design med en illustrerad krona, ett tryck med bilder på hopskrynklade cigarettpaket, bananskal och tändare och en illustration av tre silhuetter.

T-shirt-kollektionen släpps globalt 22 juni via Supremes hemsida.

Foto: Supreme

65546e0a53c940223e0b0eb4