Den frekvent förekommande frasen ur Drakes singel är också en träffande beskrivning av bröderna Boatengs väg mot fotbollens världsscen som numera är deras vardagsrum.

Förutom just idag, då man under Nike Footballs event #MyGround för första gången på 12 år var tillbaka där allting började – på Panke i Wedding, Berlin.

”Panke har betytt allt för oss. Det är vårt hem, det är här vi växte upp och lärde oss spela fotboll. Det är här vi blev män och det är vår mark. Att vara tillbaka här är otroligt.”

Ja, det märks tydligt på Kevin-Prince Boateng att platsen vi befinner oss på betyder mycket för honom och hans två bröder. Panke är samlingsnamnet på de otaliga små asfaltsplaner som ligger belägna runt om i Berlin. Just denna, charmigt belägen vid floden med samma namn, ligger i en av Berlins fattigaste statsdelar Wedding, som är hemstad till Kevin-Prince och George Boateng. Och även om halvbrodern Jérôme växte upp i den närliggande men något finare innerstaden Wilmersdorf, var det här som de tre bröderna först lärde sig att spela fotboll.

Mycket tack vare äldsta brodern George som, även om han själv la skorna på hyllan och senare började syssla med musik, var den förste att ta med sina bröder till planen. ”Jag minns det tydligt, jag var bara 11 eller 12 år när min bror en dag lät mig spela i hans lag mot män i 30-års åldern. Dom tacklade mig så hårt att jag föll ner på asfalten – mina knän blödde och jag tittade upp för att leta efter någon domare men min bror sa bara ’nej, nej, upp med dig’. Det var då jag sa till mig själv att jag måste vara tuff”, berättar Kevin-Prince under den inledande pratstunden med Nikes presentatör.

Det är en solig eftermiddag och ett femtiotal barn hänger, klättrar och skriker runt stängslet som omger planen. Skriken övergår till ett öronbedövande jubel när det efter presentationen görs utrymme för bröderna att göra det de gör bäst – spela fotboll. De åtföljs snart av ett gäng hungriga killar från Nike, däribland Kingsize egna fotbollsstjärna och bloggare Bryan Massa, som alla är sugna på att visa vad de går för. Samtliga är iförda splitternya skor från Nikes senaste FC247 kollektion. Kollektionen innehåller tre skor: Lunar Gato II, Elastico Finale II och Bomba Finale II.

Tidigare under dagen fick vi en genomgång av skorna av Collin Eder, produktansvarig på Nike. Han förklarade att allt eftersom populationen växer och ytorna i storstäder blir mindre, byggs fler och fler småplaner som också blir alltmer populära. Han berättade också hur spelare som Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo blivit bättre fotbollsspelare genom att spela på de små ytor som gatufotbollen erbjuder. För att tillgodose behoven som det mindre spelet utkräver har man nu fokuserat mer på innovation och de nya skorna är utformade för att fungera på alla snabba och hårda underlag som asfalt, konstgräs och inomhusgolv. Lunar Gato skon, snyggt designad i blått och gult, är framställd för att passa det snabba och dynamiska spelet och har en fin balans mellan komfort och lättvikt. Den gröna Elastico Finale, som innehåller 39 % färre komponenter och är 22 % lättare än sin föregångare, är speciellt utformad för hårda underlag. Bomba Finale i sin tur är mer anpassad för konstgräs.

Kollektionen ligger prydligt utställd för media att granska i ena halvan av lokalen som Nike tillägnat eventet. I den andra halvan har ett ambitiöst team byggt upp autentiska ”vardagsrum” tillägnat var och en av bröderna Boateng. Vi får först ta oss in i Jérômes sneaker-rum, som består av hans privata samling med ca 300 olika par, noggrant sorterade i en skogarderob byggd av hans far Prince. På den tillhörande informationstavlan framgår att Jérômes absoluta favorit är modellen Air Jeezy, designad av ingen mindre än Kanye West (men det visste ni). I nästa rum, rättfärdigt betitlad ”Kevin-Prince Barber Shop”, återfinns alltså den sistnämndes privata hårsalong som omges av en vägg fylld med tavlor på Kevin-Prince diverse frisyrer genom åren.

Dom är många, vilket man kan förstå när det framgår att han normalt sett klipper sig två gånger i veckan. Om hans frisör verkligen var på plats? Självklart. I bakgrunden pryds väggen med tapet i form av artiklar som klippts ut av hans far. I det sista rummet, som tillhör storebror George, är ett mixerbord med tillhörande turntables och mikrofon placerat i ena hörnet. På väggen hänger tavlor på flera av brödernas originalsketcher av deras tatueringar med texten ”My body tells my story” skriven ovanför.

Framåt kvällen var det äntligen dags för det vi alla väntat på – att träffa bröderna och få ställa några frågor. Kingsize var som enda medierepresentant från Sverige tillsammans med journalister från bl.a. Tyskland, Holland, Italien och Frankrike där för att få intervjuer. Nedan följer resultatet av de två korta men givande intervjuerna med Kevin-Prince samt Jérôme.

Du är nu ambassadör för antirasism inom både FN och FIFA. Hur kommer du jobba för att stoppa rasismen inom fotbollen?

Kevin-Prince: Jag vet inte. Det är inte vanligtvis mitt jobb så jag måste vänta tills jag får en inbjudan att sitta ner med alla involverade och det kommer nog ta lite tid. Sen kommer jag försöka ge mina tankar på vad vi kan göra för att hjälpa till, och eftersom fotboll är den största sporten i världen med den största plattformen måste vi använda det till vår fördel.

Hur har gatufotbollen influerat ditt sätt att spela?

Kevin-Prince: Den betyder allt. Den lärde mig allt – att vara tuff, hur man dribblar av någon… Jag tror gatufotboll är den bästa skolan man kan gå. Senare får man allt extra från tränare och så men att spela gatufotboll tror jag är den bästa vägen att gå om man vill bli proffs. Den lär dig allting från varenda vinkel.

Du har spelat med Zlatan Ibrahimovic i Milan. Hur är din relation till honom?

Kevin-Prince: Han är en cool kille. Galen, men cool. För mig är han den bästa anfallaren i världen och en fantastiskt bra kille, väldigt ärlig och väldigt rakt fram och det är därför många har problem med honom, för att han är väldigt öppen. Men jag kom väldigt bra överens med honom. Även nu har vi en bra relation.

Skulle du säga att ni är lika varandra personlighetsmässigt?

Kevin-Prince: Nja, han är lite större och fulare än mig men… Haha! Nej, men jag skulle säga att vi har liknande karaktärer, vi är båda öppna och säger vad vi tycker och jag tror det är därför vi har en så bra relation till varandra.

Du har haft en lång karriär, men vad har varit höjdpunkten såhär långt?

Kevin-Prince: Att vinna italienska ligan var definitivt en höjdpunkt, liksom att spela i VM. För mig är det också en stor höjdpunkt varje gång jag spelar en match i Champions League, eftersom det enligt mig är världens största grej att spela där och det har alltid varit min dröm. Så i varje match i Champions League omfamnar jag min dröm och säger ”fuck, yeah”! Du vet, det är verkligen galet, varje gång du går ut och hör låten… Det är det bästa jag vet.

Du har spelat i England, Italien, Tyskland… Hur är det att spela fotboll i olika länder och ligor? Är det svårt att anpassa sig till den skiftande spelstilen?

Kevin-Prince: Jag tror att om du vet hur man spelar fotboll och är en bra spelare, så är det inte så svårt att anpassa sig. I varje typ av fotbollsmatch, vare sig det är på Panke, Camp Nou eller Old Trafford så spelar det ingen roll. Visst, det innebär olika taktiska aspekter och så men om du vet hur man spelar fotboll så kan du spela i vilken liga och på vilken plan som helst. Det är därför du måste tro på dig själv och sen visa alla vad du kan.

Du har gjort många snygga mål, inte minst det mot Barcelona i Champions League. Har du någon favorit?

Kevin-Prince: Ja, självklart det mot Barcelona. Det var viktigt och allt föll liksom på plats. För mig är det mitt favoritmål.

Du har haft väldigt många olika frisyrer. Vilken gillar du mest?

Kevin-Prince: Det finns ingen favorit. För du vet… De har varit så många, (tittar upp mot tavlorna på väggen och ler) och jag gillar dem alla. Några är lite konstiga nu när jag tittar på dem idag, men jag gillar verkligen alla och jag tycker om förändring. Du vet, man lever bara en gång och man måste testa olika saker för att komma underfund med vad man gillar. Men någon favorit, nej, det kommer nog komma en dag när jag är 35 och jag bara rakar av allt.

Jag vet att du älskar Michael Jackson, men gillar även hiphop. Har du någon favoritartist?

Kevin-Prince: För mig kommer det alltid vara Michael Jackson. Michael Jackson är nummer ett, nu, om 10 år, om 20 år… För 50 år sedan var han nummer ett och det är han fortfarande för mig.

Och någon rappare just nu?

Kevin-Prince: Det finns många. Från USA just nu skulle jag säga Rick Ross, Lil’ Wayne, Eminem, nästan alla. Från Frankrike gillar jag Booba, som är en fransk rappare och jag hade nyligen äran att få träffa honom och vi är nu goda vänner. Från Tyskland har vi några bra rappare som Fler och Alpa Gun. Det finna så många, jag lyssnar på så mycket musik att det är galet.

Intervju med Jérôme:

Först och främst, gratulerar till den fantastiska prestationen igår. Tror du att ni kan vinna Champions League i år?

Jérôme: Tack så mycket! Jag tror gårdagen var ett viktigt steg mot finalen och matchen i Barcelona som med all säkerhet kommer bli mycket svårare. Men vi har bra chanser att nå finalen.
Vad tror du om Pep Guardiolas ankomst till Bayern München nästa säsong?

Jérôme: Det är en bra flytt för Bayern. Det blir en nystart för laget och förmodligen ett stort lyft för hela klubben.
Vi kan se att du gillar sneakers. Förutom Nike Air Jeezy, vilka gillar du mest?

Jérôme: Air Max One.
Sneakers och hiphop-kulturen är starkt sammankopplade. Jag vet också att du är ett stort fan av hiphop. Har du några favoritrappare?

Jérôme: Ja, självklart! Mina favoritrappare är Drake och Lil’ Wayne, men det finns väldigt många. Jag gillar Jay-Z väldigt mycket också. Drake har jag fått chansen att träffa, så det var väldigt speciellt.
Vad tror du att du skulle göra om du inte var fotbollsspelare?

Jérôme: Det är en svår fråga… Jag vet inte riktigt, men jag skulle definitivt göra något inom sport.
Designa sneakers, kanske?

Jérôme: Det är en bra idé!
Om du fick chansen att designa den perfekta sneakern, hur skulle den se ut?

Jérôme: Svårt… Det skulle ta lång tid att designa en perfekt sneaker.
Vad för typ av musik lyssnar du på innan match? Är det alltid hiphop?

Jérôme: Ja, alltid hiphop.
Finns det en chans att du någonsin kommer ge dig in i musikbranschen?

Jérôme: Haha, det skulle jag inte tro. Jag är inte riktigt en sångare eller rappare. Mina bröder är mycket mer talangfulla inom det området. Jag föredrar att lyssna på musik och ibland dansa till det, men sångandet lämnar jag upp till dem.
Vem är mest högljudd av er tre?
Jérôme: (Pekar mot Kevin-Prince)

Tittar du mycket på fotboll på din fritid? Är du ett fan av fotboll, så att säga?
Jérôme: Ja, jag tittar på väldigt många matcher. Förmodligen mindre än när jag var yngre, eftersom jag inte har lika mycket tid längre. Men det blir mycket spanskt och italienskt. Jag kollar på en hel del fotboll

Kollektionen släpptes den 28:e mars och finns till försäljning på Nike.com!

[pgallery id=”3LU3O6G19T” /][pgallery id=”3LU3O6G19T” /]

Text: Malkolm Landreus

Foto: Nike

65546e0a53c940223e0b0eb4