Det var 2015 som den första adidas UltraBOOST-skon släpptes. Sedan dess har modellen varit en bästsäljare som uppskattats av både löpare och sneakerheads. Skon har snart funnits i tio år på marknaden men det är inte förrän nu som adidas tagit fram en ny modell som är lättare än någonsin. 

Den nya UltraBOOST Light är tillverkad i ett material som är 30 procent lättare än de tidigare modellerna. Skon släpps i både herr- och damstorlekar och kommer i en vit, svart och orange färgsättning. Som tidigare är det en ”performance trainer” vilket innebär att den passar för exempelvis löpning och som vardagssneaker. Adidas beskriver den nya modellen så här:

”Upplev episk energi med nya Ultraboost Light, vår lättaste Ultraboost någonsin. Hemligheten ligger i Light BOOST-mellansulan, en ny generation av adidas BOOST. Den unika molekyldesignen ger det lättaste BOOST-skummet hittills och har tio procent lägre koldioxidutsläpp än tidigare modeller. Skorna har hundratals BOOST-kapslar som bubblar av energi och ger dina fötter optimal stötdämpning och komfort”.

Om du är adiClub-medlem kan du köpa skon redan nu via adidas.se för 2 149 kronor. Skon släpps officiellt till försäljning nu på fredag den 3 mars 2023

Foto: adidas