Igår avslöjades släppdatumet för ett av årets mest spännande sneakersamarbete: Nike Air Force 1 Low x Tiffany & Co. 

2005 kom det första samarbetet mellan Nike och Tiffany & Co. Den gången blev resultatet ett par svarta, turkosa och silvriga Nike SB Dunk Lows. Nu, 18 år senare, är släppdatumet för det nya samarbetet bekräftat. 

I slutet av januari släpptes de första bilderna på det nya samarbetet och denna gång är det sneakern Nike Air Force 1 Low som har fått en makeover. 

Skon är döpt till ”Air Force 1 1837”, vilket anspelar på året som Tiffany & Co grundades, och är täckt i svart suedematerial. Swooshen är ”Tiffany-turkos” och det sitter ett silvrigt märke på hälen. Som en del av samarbetet släppts det även en smyckekollektion i silver som innehåller ett skohorn, en skoborste och en visselpipa. Se nedan:

Först ut att bära det nya samarbetet är LeBron James. Under gårdagens match på Madison Square Garden bar basketspelaren skorna tillsammans med en matchande varsityjacka. Den helsvarta jackan är utsmyckad med turkosa detaljer och Tiffany & Co x Nike-patches. Dock är det ännu inte bekräftat om jackan är en del av en framtida kollektion eller om den är exklusiv för företagets samarbetspartners. 

Skorna är beräknade att släppas till försäljning den 7 mars 2023 och kommer att vara tillgängliga via Nikes SNKRS app, på Tiffanys Flagship Next Door, Tiffany & Co SoHo och hos utvalda Nike-återförsäljare världen över. Sneakern kommer att kosta 400 dollar och smyckekollektionen kommer att ligga mellan 250 – 475 dollar och säljas via Tiffanys hemsida i USA. 

Foto: Tiffany & Co.