Enligt källor till Complex samarbetar amerikanska rapduon Run The Jewels med Nike SB för att ta fram designen till skorna Nike SB Dunk High och Nike SB Dunk Low. Skorna planeras att släppas under våren 2023 och det blir rap-duons debut på sneakermarknaden.  

I måndags läckte den första bilden av skorna via Instagramkontot @zsneakerheadz. Duons logga, en vänsterhand som bildar en pistol och en högerhand formad till en knytnäve, sitter på hälen av ett par vita låga dunks med en rosa ”swoosh”. Se nedan!

Foto: @zsneakerheadz

Varken El-P, Killer Mike eller Nike vill kommentera samarbetet men enligt källor till Complex planerar Nike att släppa skorna runt den 20 april 2023. Det innebär isåfall att skorna blir en del av Nike SB:s 4/20-kollektion. Men det är möjligt att det dröjer något längre än till den 20 april innan skorna finns i butik på grund av problem i tillverkningskedjan. 

Collaben med Nike SB blir rapduons första sneakersamarbete. Men det är dock inte det första skosamarbetet för EL-P. Han var redan involverad i skovärlden 2008 när han var chef på indierap-skivbolaget Definitive Jux. Tillsammans med grafitti-legendaren Phase2 släppte bolaget skon ”Def Jux”, se nedan. 

Foto: ugsmag.com

Foto: Timothy Saccenti / @zsneakerheadz