Reebok lanserar nu de senaste skorna i vårens samarbete mellan Maison Margiela och Reebok, en uppföljning av de vita och svarta Club C och Classic Leather som släpptes tidigare under våren. Nu handlar det om de nya skomodellerna Question Memory Of, Zig 3D Storm Memory Of och Instapump Fury Memory Of. För dessa nya modeller har John Galliano tolkat en serie av Reeboks klassiker genom Maision Margiela’s signaturkoncept känt som ”the memory of”. Se detaljer om respekrtive modell nedan.

Alla dessa tre modeller kommer att finnas tillgängliga från och med den 20 maj 2022 i utvalda Maison Margiela-butiker samt på maisonmargiela.com och reebok.se.

Question Memory of

“…har fått sina delar flyttade för att synliggöra sömsmånen. Det är också tydligt att hålen för skosnörena blivit flyttade till plösen. Genom sin kända teknik decortiqué – Maison Margiela’s term för att ta isär en produkt för att avslöja strukturen som håller ihop den – har flera vadderade delar av sneakern tagits isär för att synliggöra insidans skum såväl som ovandelen av mesh. Plösen är fylld med Reebok’s Hexalite teknik som normalt sett återfinns i mellansulan, och siffran 3 – en hint till basketspelaren Allen Iverson som originalskon skapades för 1966 – har ersatts med nummer 22; Maison Margiela’s interna kod för skor. Question Mid Memory of är gjord utav tvättat läder, har en EVA mellansula med Hexalite detaljer samt en genomskinlig TPU yttersula.”

Instapump Fury Memory Of
“…tolkar originalet som om en explosion hade avlägsnat dess yttre beståndsdelar för att komma åt den initiala formen. Baksidan av skon är omgjord med hjälp av mjuka delar som normalt sett finns i plösens pump system från vilket skon har fått sitt namn. Genom användandet av Reebok’s Pump teknologi – en framgångsrik teknologi skapad 1989 för att atleter skulle kunna åstadkomma en indivudell och mer stabil passform efterom blåsan ökar i volym allteftersom den pumpas med luft – så skapades en detalj som påminner om effekten med sömsmånen. Genom att skala bort skons yttre lager, så blir skumvadderingen över hälen synlig med sin naturliga färg tillsammans likaså tåns meshlager. Den eldlågeformade kanten runt tån är nästintill helt dekonstruerad utan några sömmar för att skapa en tredimensionell känsla. Instapump Fury är gjord utav mesh och tygklädd TPU som avslutas med en EVA-sula som inkluderar Hexalite detaljer samt en TPU yttersula.”

Zig 3D Storm Memory Of
“…har fortsatt originalets välkända sicksackformade sula men överdelen av skon är inverterad för att exponera den autentiska tekniska konstruktionen. Till exemple så avslöjas skons vaddering i hälen medan den perforerade plösen används för skosnörena. Ett transparent fönster över yttersulan visar även upp skons insida och på tån syns Reebok’s vector logo i laminerad fransad bomullstwill. Zig 3D Storm Memory Of består av dess egen insida i mikrofiber samt genomskinlig nylon, bomullstwill och foliering. Den har EVA fylld TPU sula och Maison Margiela’s broderade logo.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Reebok (@reebok)

Foto: Reebok