1988 samarbetade Reebok med Amnesty International på en ”Human Rights Now!”-turné tillsammans med bland andra Bruce Springsteen och Sting för att skapa medvetenhet om bristen på mänskliga rättigheter i hela världen. Det följdes förra året upp av en sko- och klädkollektion och nu har en ny upplaga släppts. 

Los Angeles Sparks-spelaren och Reebokpartnern Lexie Brown frontar precis som förra året kollektionen. I år innehåller den åtta modeller och kommer med en tillhörande klädkollektion. Bland de åtta skomodellerna finns Reebok Classic Nylon, Reebok Classic Leather, The Club C Revenge och Freestyle Hi. Alla skor kommer i färgerna smaragdgrön, crèmevit och svart och har detaljer i märkets klassiska färger rött, vitt och svart. Skorna är även utsmyckade med ”Human Rights Now!”-loggan. 

Precis som förra året har Reebok donerat pengar till den icke-vinstdrivande organisationen RISE som arbetar för ett jämställt och rättvist sportcommunity världen över. Med den nya kollektion vill Reebok fira det gångna årets framsteg när det gäller samarbetet med RISE samtidigt som de vill belysa att det finns mycket jobb kvar att göra innan det blir jämställt i sportvärlden. Därför är kollektionen tillbaka i år igen och i år donerade man 600 000 dollar till RISE. 

Kollektionen finns nu tillgänglig på Reebok och kostar mellan 35-100 dollar. 

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23