Ny trend med bambukläder – är den här för att stanna?


 

 

Bambukläder är något som för många förmodligen är ett relativt nytt påfund. Detta inte minst om man själv inte är särskilt engagerad – eller intresserad – av klädesindustrin och inte håller sig särskilt uppdaterad gällande ”vad som gäller nu”. Däremot blir det allt vanligare att man som konsument idag vänder sig till andra, mer miljövänliga alternativ när det kommer till konsumtion av olika slag. Det då även gällande kläder. Just av den anledningen blir det vanligare att man efterfrågar bambukläder.

 

Har du tidigare inte hört talas om kläder tillverkade av bambu kan det alltså vara dags att utforska utbudet. Bambuviskos, som kläderna tillverkas av, är nämligen inte bara fördelaktigt då det är bra för miljön. Utan materialet har även en hel del andra fördelar att erbjuda, det för bäraren i fråga.

 

 

 

Bambukläder – vad är det?

Som precis nämnt är bambu kläder en typ av kläder tillverkade av bambu. Närmare bestämt tillverkas kläderna av ett material vid namn bambuviskos, vilket alltså innebär att kläderna består av bambufibrer. Detta är ett material som blir allt vanligare att använda sig av inom klädes- och textilbranschen, och det av flera anledningar.

 

 

 

Fördelar med bambu i kläder

Men varför har det blivit så pass populärt att använda sig av just bambu då man tillverkar kläder? Den absolut främsta anledningen är, förmodligen, att bambu är ett mycket mer miljövänligt och hållbart alternativ till andra material, det inte minst material som bomull som många gånger används i industrin.

 

I och med dagens miljöaktivism som pågår världen över är det allt fler som efterfrågar mer miljövänliga alternativ i det mesta man gör. Det då även när det kommer till konsumtion av kläder.

 

Att bambu är ett mer miljövänligt val beror inte bara på att det är ett träd som växer väldigt snabbt. Utan det beror även på att de varken kräver konstgjord bevattning, bekämpningsmedel eller överdrivet mycket hjälp när det kommer till fortsatt spridning av plantorna. Dessutom lämnar de jorden mer näringsrik vilket även är fördelaktigt för annan växtlighet.

 

 

 

Ett behagligt material att ha på sig

Bambu är dock inte bara fördelaktigt då man talar ur ett miljöperspektiv. Utan det finns även ett flertal andra faktorer som gör att många tror att bambukläder är här för att stanna.

 

Utöver att bambu är ett mycket mer miljövänligt alternativ att använda vid produktion av kläder och textilier är bambuviskos även fördelaktigt för bäraren av kläderna. Detta då bambuviskos är väldigt mjukt och lent, vilket innebär att kläder tillverkade av bambu är väldigt behagliga att ha på sig.

 

Det är även ett material som andas väldigt bra, samtidigt som det är temperaturreglerande och antibakteriellt. Har du känslig hy eller upplever problem med andra material som skaver, kliar eller irriterar kan bambukläder alltså vara ett mycket bra alternativ för dig. Det kan användas i flera situationer då det anpassar sig efter dig och det du gör!

 

 

 

Utbudet av bambukläder utvecklas

I och med att allt fler inser de olika fördelarna med kläder och textilier tillverkade av bambu är det även väldigt många som väljer att tillföra just bambukläder till sitt sortiment. I takt med att efterfrågan ökar så ökar även utbudet, och det i flera olika länder och hos flera olika företag.

 

Idag kan du alltså inte bara hitta bambukläder i form av bambu strumpor, underkläder av bambu och liknande. Utan idag finns det även byxor, tröjor, linnen och andra klädesplagg tillverkade av bambu som finns att köpa både i butik och online. Oavsett vad just du efterfrågar och av vilken anledning du vill välja bambu kan det alltså finnas gott om lösningar som kan passa. Det finns mycket som tyder på att bambu är här för att stanna!

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL