5f2d30fa05d9010e180815f2
Nike satsar på sneakers med ny plattform + pop up-butik i form av sneakerbox i Stockholm


 

 

Sneakerkulturen har under senare år blivit något som angår precis alla samhällsskikt och vi känner alla till hur svårt det kan vara att lägga vantarna på de där speciella sneaker-modellerna som du spanat in för sommar, vår eller höst/vinter. De hetaste sneakersläppen brukar som bekant sälja slut på minuter över hela världen och samlarna blir fler och fler.

 

 

Nike lanserar därför en ny online-plattform, samt en pop up-butik, för att kunna leverera de bästa och mest exklusiva sneakersmodellerna – till hela Sverige.

Du hittar den nya plattform via Nike.com/sneakers som garanterar tillgång till Nikes allra bästa premiumskor såväl som limiterade kollektioner, som tidigare inte funnits tillgänglig på den svenska marknaden. Den nya online-plattformen inkluderar ett lättmanövrerat sneakerflöde vilket förser användaren med aktuella erbjudanden och information kring kommande släpp. Check-out processen är optimerad och smidig, precis som ”The Draw” – det lotteri där utvalda sneakerfantaster slumpmässigt väljs ut för att få tillgång till limiterade och starkt efterfrågade sneakers.

 

 

Lanseringen av Nike.com/sneakers firas med digital pop up-butik i form av en gigantisk sneakerbox lokaliserad på Norrmalmstorg i Stockholm mellan den 1-3:e december. Pop up-butiken kommer fungera som en fysisk version av Nike.com/sneakers där kommer  världsexklusiva släpp av sneakers finnas, som enbart kommer vara tillgängliga för den svenska marknaden via sneakerboxen.

Kollektionerna som lanseras exklusivt via sneakerboxen på Norrmalmstorg består av fyra ikoniska modeller – Air Jordan 1, Air Force, Air Max 1 och Sock Dart. Air Jordan 1 ”Banned” släpptes tidigare i år. Se detaljer kring de olika släppen nedan!

 

 

Sock Dart född 2004 var Sock Dart Nikes introduktion till teknologin med vävt material vilken som senare kom att utvecklas till Flyknit. Sock Darts avant-garde design prisades för sitt futuristiska utseende och denna specialutgåva har en unik färgsättning inspirerad av skönheten i de nordiska ljusen.

Nike Sock Dart Incoming pack släpps den 1/12 – 17:00 exklusivt via pop-up butiken.

 

 

 

Air Jordan 1 förmodligen den viktigaste sneaker som någonsin producerats. Nikes banbrytande signatursko, designad för Michael Jordan för 31 år sen förbjöds av NBA då den bröt mot gällande regler kring hur spelarnas ställ fick se ut. Air Jordan 1 ”Banned” lanserades åter tidigare i år och sålde då slut direkt. Den gör nu en kortvarig comeback speciellt för Stockholm och Köpenhamn.

Nike Air Jordan 1 Banned släpps den 2/12 – 17:00 exklusivt via pop-up butiken.

 

 

 

Air Force 1 har blivit en av världens mest erkända och älskade sneakers. Med fler än 2000 varianter har de kunnat behålla en enorm attraktionskraft hos sneakerfans. En unik version av modellen som är speciellt framtagen för Norden kommer inkorporera unika mönster av Pendelton ull, tillverkade i 100 procent råull för att hålla dig varm under vintern.

Nike Air Force 1 What the Pendleton släpps den 3/12 – 12:00 exklusivt via pop-up butiken.

 

 

 

Air Max 1 det är svårt att underskatta betydelsen av Air Max 1 för Nike och den globala sneakerkulturen. Vad som började som ett experiment i att utforska dämpning i skor 1987 blev snart en ikon på tävlingsarenor – och på gatorna. Denna specialutgåva av Air Max 1 är inspirerad av de nordiska ljusen och designen utgörs av ett safaritryck.

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit Incoming pack släpps den 3/12 – 15:00 exklusivt via pop-up butiken.

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL