I mer än fyra decennier har Nike Pegasus tjänat löpare över hela världen med sin pålitlighet. Nu lanseras den nya modellen Nike Pegasus 41, som tar ytterligare ett steg vad gäller innovation och funktioner. 

Mycket av populariteten när det kommer till Pegasus-serien ligger i Nikes kombination av Air Zoom-enheter och skum. Nytt för årets modell är en fullängds mellansula i Nike ReactX-skum, vilket betyder att det är 13% mer responsivt jämfört med React-skummet i Pegasus 40. Introduktionen av ReactX-skum låser upp en responsiv känsla och hjälper till att minska Nikes koldioxidavtryck.

Jämfört med React-skummet är ReactX konstruerad för att minska koldioxidavtrycket för att skapa ett par mellansulor med minst 43%, tack vare minskad energi i tillverkningsprocessen. För att komplettera det mjuka dämpningssystemet i mellansulan har Pegasus 41 två Air Zoom-enheter, en i framfoten och en i hälen. 

Dessa enheter interagrerar med skummet i mellansulan för att tillsammans ger dig en lättare och smidigare löpupplevelse

Pegasus-serien är också känd för sin pålitliga passform. Ovandelen är tillverkad av ett konstruerat mesh som nu är lättare, andas mer och är bekvämare än tidigare modeller. Skons Dynamic Midfoot Fit-system knyter snörningen direkt till ett inre mellanfotsband som lindar runt hela foten för fullständigt stöd.

Nya Nike Pegasus 41 släpps idag och kommer finnas tillgänglig hos utvalda Stadium-butiker: Stadium Run Kungsgatan i Stockholm, Stadium Run Nordstan i Göteborg och på Stadiums hemsida till ett rek. pris. av 1 599 SEK. I första släppet kommer två färgställningar för dam och två för herr. 

Se bilder nedan!

Foto: Nike