Under 2022 fortsätter Nike med sitt Move to Zero-initiativ genom att producera innovativa och klimatvänliga plagg och skor. Nu presenterar man sin vår/sommarkollektion som innehåller en mängd nya sport- och träningsplagg såväl som en drös skomodeller.

Sportavdelningen ska introducera en ny radda plagg som består av bland annat en fleece, regnjacka och canvasmaterial – som alla ska ha producerats av tillverkningsavfall. För ytterplaggen läggs vikt vid de tekniska detaljerna, med alldagliga byxor och vindjackor gjorda av 75% återvunnen TPU (termoplastisk polyuretan). Lägg därtill Nike Tech Pack som utvidgar katalogen med overaller och EcoDown-västar som tillverkats av antingen nylon, återvunnen polyester eller organisk bomullsfiber. Nike Pro – som är gjord för både proffs och amatörer – fortsätter att ge oss kompressionsshorts och tights med minst 50% återvunnen polyester.

Vad gäller skorna är det stort fokus på Nike Air och Nike Air Max – där vi får nya färger på både klassiska och moderna siluetter. Populära modeller som Air Max 90, Air Max 95 och Air Max 97 har gjorts om med syntetiskt läder och, återigen, återvunnen polyester där även loggorna följer klimatanpassad produktion.

Se bilder nedan!

Foto: Nike