New Balance lanserar unisexkollektion


 

 

New Balance hämtar inspiration från 90-talet i sin nya kollektion med både skor och kläder i unisexstorlekar. Den klassiska New Balance-modellen 997 får bland annat en uppdaterad version – 997H. Detta gör man i samband med globala plattformen ”Fearlessly Independent”, som syftar till att stötta och lyfta individer som inspirerar andra att utmana normer och våga stå upp för förändring.

 

Kampanjens ansikten utåt denna gång är artisterna Felix Sandman och Luana Kiara, där man även släpper en musikvideo till Felix Sandmans låt “Miss You Like Crazy” där man samarbetat med set designer och neonkonstnären Josefin Eklund, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin “Årets konst” 2018.

 

– Det känns asfett att ett så stort varumärke väljer att satsa på unga kreatörer genom att lyfta våra historier och vår konst. Jag gillar att New Balance vill lyfta sitt budskap genom min historia. Min kärlek för sneakers gjorde det enkelt för mig att tacka ja till det här samarbetet, säger Felix Sandman.

 

Felix Sandman tillhör det svenska independent-bolaget TEN Music Group och är högaktuell med en av huvudrollerna i Sveriges första Netflix Original-serie, ”Störst av allt” som släpps i vår, men premiärvisas redan 15:e februari på Berlins filmfestival.

 

– Det finns många talangfulla individer i Sverige som driver samtal, kultur och utveckling framåt på olika sätt. Genom vår lansering av 997H utökar vi vårt samarbete med unga och orädda profiler, inte bara inom sport, utan nu även inom kreativitet och musik. Detta är ett första steg i vår varumärkesförflyttning och vi har stora ambitioner framåt, säger Hanna Löfberg, marknadsansvarig på New Balance.

 

Sneaker-originalet 997 släpptes första gången 1991 och är en stor favorit bland sneakers-konnässörer. Nu moderniseras och uppdateras den för en mer sportig variant med inspiration från 90-talets trender och looks. 997H kommer i fyra olika färgställningar, är utrustad med en uppdaterad sula och en överdel i mocka med detaljer i läder och mesh. Tillsammans med skon släpps även två tracksuits, som följer samma tema, i unisexstorlekar. Priserna ligger på 899 SEK för sneakern, 699 SEK för track pant och 749 SEK för windjacket. Ytterligare produkt- eller kampanjinformation finns på kampanjsidan hos Sneakers Point.

 

997H-kollektionen släpps hos utvalda återförsäljare den 2:a februari. Se bilder nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL