5f2d30fa05d9010e180815f2
Modeinspiration: stilren och streetsmart


 

 

Många som tänker på rappare och hur de klär sig brukar associera det med luvtröjor, baggy jeans och kanske lite för mycket bling-bling. Men det finns rappare som klär sig mer klassiskt elegant, med stilrena linjer och väl utvalda accessoarer. Som lyckas hitta balansen mellan den streetsmarta attityden och lågmäld lyx.

 

 

Hip hop-artister som Travis Scott eller Pharrell har såklart en unik stil med många överraskande inslag, men deras stil är knappast något som passar alla. Batikfärgade tröjor, färgstarka nyanser som egentligen inte går ihop och byxor med häng är inte den bästa utstyrseln om man inte vill väcka uppmärksamhet var man än går.

 

Som tur är finns det mycket man kan göra om man vill ha en hip hop-inspirerad stil som fortfarande känns elegant. Ett svenskt märke som exempelvis John Henric har många intressanta plagg och accessoarer som det går att skapa en streetsmart stil med. En blazer i svart, matchad med en svart skjorta, dressade byxor och enkla accessoarer kan till exempel föra tankarna till The Weeknd som alltid brukar bära svarta, skräddarsydda kläder. Prova att använda matchande färger på blazer eller kavaj, byxor och skjorta eller t-shirt. Att allt går i samma färg kan ge en mer avskalad look som andas street.

 

Var inte rädd för att satsa på en smokingjacka, som man ofta ser på Stormzy eller A$AP Rocky som har börjat använda mer och mer dressade kläder ute i offentligheten. För en riktigt streetsmart look kan du prova dig fram med sneakers till kostymen. Det tar definitivt stilen från ett stelt finrum till gatan. Inspireras till exempel av A$AP Rocky som brukar ha stora, vita Nike-sneakers till kostym.

 

 

Drake kör en smart casual stil
Det spelar ingen roll om Drake har på sig mjukisbyxor eller finkläder, allt han väljer att ha på sig från bälten till t-shirts är av högsta kvalitet. Hans stil är smart casual, med blekta jeans, bomberjackor och överdrivet många plagg från Stone Island. Drakes satsning på kvalitet gör att hans avslappnade stil inte ser ut som myskläder som man bara har hemma. Han tar helt enkelt komforten hela vägen till Grammisgalan. Är du ute efter en smart casual-stil som Drake, satsa därför på lite mer exklusiva märken.

 

 

Jay Z vågar mixa och matcha
Jay Z har ändrat stil ganska rejält de senaste åren. Tidigare brukade han vara klädd i skräddarsydda kostymer, men det hela var ganska slätstruket. Nu matchar han kostymerna med t-shirts som har grafiska tryck, kedjor och mesh-västar för att skapa en unik stil som lyser av självförtroende. Vågar du göra liknande klädval kan du kombinera klassiska plagg med utpräglade streetmärken, men missa inte att du måste ha rätt attityd för att bära upp det hela.

 

 

 

 

Foto: Asael Peña on Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL