Den japanska streetwear-ikonen NIGO är känd för att ha den största och mest unika Levi’s samlingen i världen, där 501-jeansen är en stark favorit för designern. I år firar dessutom den populära jeansmodell 150 år. För att fira det så har Levi’s gått samman med NIGO för en tredje gång och återskapat hans favorit Levi’s plagg, inspirerade av det förflutna.

Kollektionen består av två plagg: ett par Hickory Stripe 501 jeans och en tillhörande jacka. Båda plaggen är tillverkade i Japan med en traditionell teknik. Varje del från kollektionen paketeras också i en specialdesignad jubileumspåse. Om kollektionen säger NIGO:

”Konceptet ”The Future Is In the Past” handlar om att se till det förflutna för att skapa framtiden. Jag hittade originalet av Hickory Stripe 501® i en vintagebutik 1995 och har inte sett den återskapas i en ny tappning sedan dess. Jag känner mig hedrad att få återskapa 501®-modellen för 150-årsjubileumet”.

Levi’s x NIGO lanseras globalt den 6 april 2023 och kommer finnas att köpa i utvalda butiker samt på levi.com och humanare.jp.

Se trailer för kollektionen samt bilder nedan.

Foto: Pressbild