Lansering av nya premiumklockor – inspirerade av småländska gruvmineraler


 

 

 

Alltid mitt i tiden – aldrig ur tiden. I höstas lanserades ett nytt tillskott premiumklockor på marknaden. Med rötter i Tabergsgruvan i Småland är Andrée Bauers klockor tillverkade för livets alla äventyr. Oavsett sammanhang är klockorna designade för att bäras varje dag. Redan 2017 lade skaparna bakom Andrée Bauer grunden till klockornas unika personlighet. Med fokus på hög kvalitét och funktionell design är de en stilmarkör för den moderna mannen.

 

  • Genom hela processen har det varit viktigt för oss att få med harmoni och symmetri genom klockans alla delar, säger Mikael Lundin, grundare av Andrée Bauer.

 

 

 

andree-bauer-klockor-1-S

 

 

 

Unik mineraldesign

Kollektionen är designad i Taberg och består av tre klockmodeller med två olika boettfärger. Urtavlan finns i fem färger och är inspirerade av de unika mineralerna som finns i Tabergsgruvan. Varje mineralfärg har sin egen karaktär och personlighet. Klockan är anpassningsbar och kan enkelt ändra karaktär genom skinn- eller natoarmband. Skinnarmbanden är utrustade med snabbsprintar och är lätta att byta. Extra snabbsprintar följer med varje natoarmband för enkelt montage.

 

 

 

Från Australiens kust till Sveriges skog

 

Enligt sägen skapades Taberg utanför Australiens kust för nästan 1200 miljoner år sedan, till följd av jordbävningar och vulkanutbrott. Tabergsgruvans sammansättning av titanmagnetitolivinit är väldigt unik och samma mineralförening återfinns endast på en ytterligare plats i världen – Iron Mine Hill, Rhode Island, USA. Tanken med kollektionen är att spegla den tidlöshet och beständighet som Tabergsgruvan står för.

 

 

 

andree-bauer-klockor-2-S

 

 

 

En hyllning till S. A. Andrée och John Bauer

 

Skaparna bakom klockmärket har inte bara inspirerats av Småland och Tabergsgruvan, utan även av två kända profiler från trakten. Patentingenjören August Salomon Andrée var en man känd för sin uppfinningsrikedom och äventyrslystnad. John Albert Bauer var en svensk konstnär, inspirerad av Smålands djupa skogar. Bauers Bland tomtar och troll är än i dag en av våra mest folkkära illustrationer.

 

Det som förenar Andrées entreprenörskap och kvalitét, med Bauers målande uttryck för färg och form, är deras passion för sina verk. Det är denna passion som driver skaparna bakom Andrée Bauer.

 

 

 

Ser fram emot framtiden

Det blev en flygande start för herrkollektionen och Andrée Bauer har en spännande tid framför sig. Just nu finns planer på en damkollektion inom 1 – 3 år.

 

  • Framtiden känns positiv. Vi har fått många frågor gällande en damkollektion och det ska bli väldigt roligt att börja arbeta med den, säger Mikael Lundin, grundare av Andrée Bauer.

 

 

På Andrée Bauers hemsida kan man följa uppdateringar gällande damkollektionens utveckling.

 

 

 

Mineralfärgernas personlighet

 

Titanvit – Tidlös, stark och professionell

 

Kyanitblå – Balanserad, intelligent och flexibilitet

 

Magnetitsvart – Sofistikerad, lyxig och elegant

 

Järnoxidbrun – Tillförlitlig, uthållig och maskulin

 

Olivinitgrön – Kraftfull, värdig och vänlig

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL