61e03a9241f02418c35e38e2
Kingsize i Paris med Vans x A Tribe Called Quest


“The Space Program Is In Paris”

 

 

Paris är känt för sin charm, romantikernas favoritstad där mat och vinkultur föder fjärilar i magen och romantiserar en kärleksfull stund till det maximala. Det som däremot lite gömt associeras med Paris är dess hip-hop kultur. Graffittin har tagit över staden totalt, DJandet och breakdance och rappandet har vuxit till sig till enorma nivåer. Inte tillräckligt stort för att utmärkas som New York men förhållandet av dess påverkan på kulturen i Paris efterliknar förhållandet i storlek mellan stadens och New Yorks Frihetsgudinnor. Hip-hopen är helt klart signifikant och associeras med kulturen även om den inte är totalt dominant i Paris som den är i NY.

 

Vi åkte ner till Paris för A Tribe Called Quest-event med Vans, en europeisk releasefest för deras aktuella skokollektion. Eventet gick i enlighet med kulturen där vi hade lokala rappare med unika tolkningar på Tribes instrumentaler och en lokal fullsmockad med Tribe-konst, graffiti och ett läckert DJ-bord med vibbar som påminde om ett 90-tals New York. Catering var av restaurangen PaperBoy, vilket är en otroligt härlig Atlanta-referens för er som kollar på serien. Ni vet, ”Paper Boi Paper Boi, all about that Paper Boi if you ain’t on your grind, then you flexin, you’s a hater, boy”. Samtidigt så var självklart de fem olika modellerna som ATCQ jobbat på och resultatet var… ja skorna är ju totalt slutsålda överallt så det säger en hel del om genuiniteten i samarbetet.

 

A Tribe Called Quest påverkan på hiphop-kulturen är förevigat oförneklig och ett genuint samarbete med Vans blev därmed ett recept för succé!

 

 

// Artin Hojat

 

 

?????? ?????? ??? ?????? ?? | #vansxatcq @vans_europe

A post shared by Kingsize Magazine (@kingsizemag.se) onPublicerat:
RedaktionenNULL