I år firar adidas och BAPE 20 år av samarbete. För att fira det så har märkena gått samman och skapat en unik jubileumskollektion i fem delar. Jubileumskollektionens första släpp kom i april och är i form av en omarbetad adidas Campus 80-sko.

Men det är inte bara jubileum för märkenas samarbete – i år är det även jubileum för BAPE som firar att de varit verksamma i 30 år. För att uppmärksamma det så släpper BAPE nu två nya och specialdesignade adidas Forum 84 Lows. Och det är ingen mindre än up-and-coming NBA-stjärnan Jaleen Green som är ansiktet utåt för skorna. 

I ett uttalande berättar Jaleen Green att han, precis som många andra, introducerades för skorna av Lil Wayne i början av 00-talet. Han säger:

“While I was in the G-League, I was tagging BAPE and just trying to get the brand’s attention. So, when adidas let me know they wanted me to be involved, it was such a surreal moment”.

Skorna är gjorda i ett läderliknande camouflagemönstrat material och kommer i färgerna grönt och blått. På skons plös är ”30” broderat i guld och på skosnörena sitter även ett guldigt ”30”-emblem i metall.

När Jaleen Green blev tillfrågad om vilken färg han tyckte om mest så sa han:

“I like green obviously, but I feel like the blue colorway is one that you could really bust down with something”.

BAPE x adidas Forum 84 Low ”30th Anniversary” släpps via adidas.com och BAPE.com samt hos utvalda återförsäljare den 20 maj 2023. 

Foto: adidas/BAPE

65546e0a53c940223e0b0eb4